Motivul pentru care Regele Charles va lipsi trei zile de la turneul său în Australia! Iată programul lui

14 octombrie, 2024

Regele Charles va petrece cinci zile în Australia împreună cu soția sa, Regina Camilla, vizitând repere emblematice din Sydney și Canberra și evenimente comunitare mai mici, însă mai întâi trebuie să se „aclimatizeze”.

Camilla și Charles, Profimedia jpg

Regele Charles și Regina Camilla vor pleca vineri, 18 octombrie, spre Australia pentru turneul lor extrem de așteptat, însă publicul nu va avea ocazia să întâlnească cuplul regal decât peste trei zile, ei se vor „aclimatiza” la mediul înconjurător și se vor obișnui cu un nou fus orar.

Regele Charles va petrece cinci zile în Australia cu soția sa, Regina Camilla, vizitând monumente emblematice din Sydney și Canberra, precum și evenimente comunitare mai mici. Regele, în vârstă de 75 de ani, a efectuat în trecut 16 vizite în Australia, dar aceasta va fi prima sa vizită în calitate de monarh.

„Charles și Camilla vor sosi cu trei zile înainte de a întreprinde orice angajamente, ceea ce le va da timp să se obișnuiască cu împrejurimile”, a declarat sursa publicației Express.co.uk. „Există o problemă de fus orar și, de asemenea, o schimbare de vreme la care vor trebui să se adapteze”.

Palatul Buckingham a declarat că angajamentele cuplului „se vor concentra pe teme menite să celebreze cele mai bune aspecte ale Australiei precum și să reflecte aspecte ale activității Regelui și Reginei”.

Prima apariție publică a Regelui Charles și a Reginei Camilla va avea loc luni, 21 octombrie, la ora 12.35, ora Australiei, când vor depune o coroană de flori la Australian War Memorial din Canberra.

Programul Regelui Charles în Australia

Fanii familiei regale au fost sfătuiți să nu sosească mai târziu de ora 11.45, pentru a ține cont de controalele de securitate și de aglomerația mare. Luni, la ora 13.00, spectatorii pot urmări ceremonia de bun venit, în cadrul căreia Regele Charles și Regina Camilla vor fi întâmpinați de prim-ministrul australian Anthony Albanese, la Casa Parlamentului.

Regele Charles și Regina Camilla, în vârstă de 77 de ani, se vor întâlni apoi cu susținătorii lor în fața Parlamentului, de la ora 14.10.

Marți, cuplul se va îndrepta spre New South Wales (NSW), unde publicul a fost invitat să îi întâmpine pe cei doi la Opera din Sydney.

Evenimentul de bun venit va fi urmat de o trecere a flotei și de un zbor al Forțelor de apărare australiene. Un grătar comunitar în Parramatta este, de asemenea, pe itinerar, găzduit de premierul NSW Chris Minns. „

Aștept cu nerăbdare să le găzduiesc pe Majestățile Lor la grătarul comunității Western Sydney pentru a prezenta bogata diversitate culinară și culturală a acestui stat, unde se vor întâlni, de asemenea, cu o serie de organizații comunitare și australieni remarcabili”, a declarat Minns.

Regele Charles se va întâlni, de asemenea, cu australienii anului, profesorul Georgina Long și profesorul Richard Scolyer AO, pentru a auzi despre cercetările lor în domeniul cancerului. Regina Camilla se va deplasa la o bibliotecă din Sydney, a cărei adresă nu a fost dezvăluită, pentru a se întâlni cu studenți care participă la ateliere de scriere, cu autori apreciați și cu laureații concursului de eseuri al reginei din Commonwealth.

După plecarea din Australia la 23 octombrie, Regele Charles și Regina Camilla se vor îndrepta spre Samoa pentru a participa la reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth (CHOGM).

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  sursa foto   Profimedia jpg
Principesa Elena la Dusseldorf oct 2024   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Regele Felipe, Regina Letizia si Printesa Leonor Foto Profimedia (1) jpg
Mary și Frederik la black tie, Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
FotoJet Kate (1) jpg
Regina Camilla și Meghan Markle în 2018, Getty (1) jpg
Principesa Sofia la Romanian Hospitality Awards   Casa Majestatii Sale jpg
Prințesa Sofia a Suediei colaj  jpg
Regele Juan Carlos si Regina Sofia   GettyImages 1477196927 jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
sarah ferguson jpg
Regina mary și Regele Frederick Foto Profimedia jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Ducele și Ducesa de Edinburgh în Malta, Profimedia (1) jpg
Bulandra (1) jpg
Prințesa Beatrice la petrecerea  Chiltern Firehouse , Profimedia (3) jpg
Împărăteasa Michiko   profimedia 0863486538 jpg