Motivul pentru care Regina Letizia a stat doar pe scaun la dineul de la Amsterdam. Durerea ei ascunsă

18 aprilie, 2024

În afară de rochii somptuoase și bijuterii strălucitoare, la dineul regal de seara trecută de la Palatul din Amsterdam, oferit în onoarea cuplului regal spaniol, am mai observat ceva: Regina Letizia a stat mereu așezată.

Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg

Într-adevăr, soția Regelui Felipe al VI-lea i-a întâmpinat pe cei aproximativ 240 de invitați așezată pe un scaun, afișând astfel o imagine neobișnuită, în timp ce gazdele olandeze, Regina Maxima, Regele Willem-Alexander și Prințesa Amalia, ba chiar și veterana Prințesă Beatrix, în vârstă de 86 de ani, au făcut acest lucru stând în picioare.

Primirea invitaților a durat aproximativ 45 de minute, iar faptul că trebuia să stea în picioare aproape o oră, fără să se miște și să poarte, în același timp, sandale cu tocuri de 12 centimetri a făcut-o pe Regina Letizia să opteze pentru această postură. Și asta pentru a preveni agravarea simptomelor neuromului Morton, afecțiune de care spanioloaica suferă de ani de zile.

În anul 2022 au apărut pentru prima oară detalii despre boala Reginei Letizia, neuromul Morton, o patologie care este strâns legată de folosirea excesivă a încălțămintei cu vârf îngust și toc înalt. 

Neuromul interdigital, cunoscut drept neuromul Morton, este o neuropatie compresivă a nervului interdigital, ce adesea provoacă durere în regiunea antepiciorului. Localizarea tipică a durerii este în spațiul 3 interdigital (între al treilea și al patrulea deget al piciorului).

Regina Letizia în corai, Profimedia (1) jpg

Durerea se intensifică în momentul în care se poartă o încălțăminte neadecvată (pantofi cu toc), lucru care s-a întâmplat și în timpul dineului de aseară, de la palatul regal.

De când se confruntă cu această problemă, Regina Letizia a ales să poarte din ce în ce mai des pantofi comozi la evenimentele oficiale:  balerini, pantofi cu toc mic sau sandale cu platforme care previn deteriorarea zonei metatarsiene. Cât despre ieșirile private, cu familia, Letizia apare de obicei încălțată cu adidași și mocasini, care îi permit să aibă grijă de sănătatea picioarelor sale.

Regina Letizia profimedia 0856558168 jpg

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg
FotoJet Clooney Meghan jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Deschiderea domeniului Savarsin   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpeg
Regele Willem Alexander și Prințesa Amalia, Profimedia jpg
Kate Middleton Prințul William nuntă 2011 GettyImages 113272767 jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei  jpg