Nepoata preferată a Elisabetei, Lady Louise Windsor, ar putea fi un atu pentru William

3 aprilie, 2024

Deşi acum e foarte discretă şi foarte selectivă cu ieşirile ei publice, tânăra ar putea juca un rol cheie în viitoarea domnie a vărului său William.

Lady Louise ar putea fi la fel de importantă precum prinţesele Eugenie şi Beatrice.FOTO:Getty Images
Lady Louise ar putea fi la fel de importantă precum prinţesele Eugenie şi Beatrice.FOTO:Getty Images

Este o tradiție pe care familia Windsor nu o încalcă niciodată: în fiecare an, de Paște, Familia Regală participă la o slujbă specială în Capela Saint George de la Castelul Windsor. Aşa s-a întâmplat şi duminică, pe 31 martie, deși au existat câteva absențe: Kate Middleton, care se luptă cu cancerul și face chimioterapie, împreună cu soțul ei, Prinţul William, și cei trei copii ai lor, George, Charlotte și Louis, au rămas la reședința lor de la țară din Norfolk. La fel și Lady Louise Windsor, care a fost reținută în Scoția, unde studiază în al doilea an la Universitatea din St Andrews.

"Fiica cea mare a Prințului Edward nu a putut participa la celebrarea anuală din duminica Paștelui, ratând tradiția pentru al doilea an consecutiv din cauza studiilor. Dar, pe lângă faptul că s-a poziționat ca nepoata preferată a regretatului Prinț Philip, ea calcă pe urmele Prințului de Wales, înscriindu-se și ea la Universitatea St Andrews", a asigurat cotidianul "Daily Mail".

Jurnalistul Richard Eden a explicat în buletinul său, Palace Confidential, că Lady Louise, în vârstă de 20 de ani, îndrăgită de regretata Regină Elisabeta, ar putea fi un atu considerabil pentru vărul ei, Prinţul William, atunci când acesta va fi chemat să conducă Anglia. Expertul este de părere că Prințul Edward și soția sa, Ducesa Sophie, sunt adesea trecuți cu vederea de către publicul larg, deoarece atrag prea puțin atenția presei - ceea ce pare să le convină, deoarece își pot onora în liniște numeroasele angajamente regale. "Un alt mare serviciu pe care cuplul l-ar putea face pentru țară ar fi acela de a-i încuraja pe copiii lor, Lady Louise și James, Contele de Wessex, să devină membri activi ai Familiei Regale, atunci când va fi momentul potrivit", spune el.

"Când Prințul William va deveni rege, sper că va urma exemplul bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, și îi va ruga pe verii săi, inclusiv pe Lady Louise și James, să împartă cu el îndatoririle regale", continuă jurnalistul. Potrivit lui Richard Eden, "o monarhie slăbită" nu ar proteja instituția "ci ar duce la irelevanţă și, în cele din urmă, la dispariția ei". "Ce modalitate mai bună de a te baza pe forțele proprii decât să te încrezi în energia tinerilor care au primit, de la naștere, un simț al datoriei și al angajamentului față de popor?", conchide el.

Jennie Bond, fost corespondent regal BBC, nu este la fel de optimistă în ceea ce privește viitorul lui Lady Louise în cadrul monarhiei... "Mă îndoiesc că Lady Louise va deveni vreodată un membru cu normă întreagă al Familiei Regale, în parte pentru că nu sunt sigură că își dorește acest lucru, iar în parte pentru că Regele Charles și Prinţul William știu prea bine că monarhia este din ce în ce mai responsabilă în fața contribuabililor", a declarat experta regală pentru "OK! Magazine" UK, la începutul lunii martie. Deocamdată, Louise și James Windsor au dus o viață departe de îndatoririle regale și de lumina reflectoarelor. Spre deosebire de verii lor, ei nu au primit titluri regale la naștere. Lady Louise pare să fie împăcată cu această decizie a părinților ei, întrucât a refuzat titlul regal la care avea dreptul când a împlinit 18 ani.

FOTO: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg
Regina Camilla, la Palatul Buckingham, pe 16 aprilie 2024, GettyImages (4) jpg
Prințesa Diana Foto GettyImages jpg
Prințesa Martha Louise a Norvegiei se mărită cu Durek Verrett, Getty (6) jpg
Kate Middleton Foto Getty Images jpg
Marele Duce Henri de Luxemburg si Marea Ducesă Maria Teresa   FOTO Marea Curte Ducală (8) jpg
Regele Frederik, Regina Mary alaturi de Regina Margrethe Foto Profimedia (1) jpg
Prințul William la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (2) jpg
FotoJet Meg jpg
Prințesa moștenitoare Mette Marit a Norvegiei la Premiile de cercetare medicală, Profimedia (4) jpg
Printesa Eleonore a Belgiei la 16 ani   FOTO Casa Regală (2) jpg
Regina Mary și Regele Frederik foto Daily Mail png
Juan Carlos a abdicat (foto: reuters) jpeg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg