Nepoata preferată a Elisabetei, Lady Louise Windsor, ar putea fi un atu pentru William

3 aprilie, 2024

Deşi acum e foarte discretă şi foarte selectivă cu ieşirile ei publice, tânăra ar putea juca un rol cheie în viitoarea domnie a vărului său William.

Lady Louise ar putea fi la fel de importantă precum prinţesele Eugenie şi Beatrice.FOTO:Getty Images
Lady Louise ar putea fi la fel de importantă precum prinţesele Eugenie şi Beatrice.FOTO:Getty Images

Este o tradiție pe care familia Windsor nu o încalcă niciodată: în fiecare an, de Paște, Familia Regală participă la o slujbă specială în Capela Saint George de la Castelul Windsor. Aşa s-a întâmplat şi duminică, pe 31 martie, deși au existat câteva absențe: Kate Middleton, care se luptă cu cancerul și face chimioterapie, împreună cu soțul ei, Prinţul William, și cei trei copii ai lor, George, Charlotte și Louis, au rămas la reședința lor de la țară din Norfolk. La fel și Lady Louise Windsor, care a fost reținută în Scoția, unde studiază în al doilea an la Universitatea din St Andrews.

"Fiica cea mare a Prințului Edward nu a putut participa la celebrarea anuală din duminica Paștelui, ratând tradiția pentru al doilea an consecutiv din cauza studiilor. Dar, pe lângă faptul că s-a poziționat ca nepoata preferată a regretatului Prinț Philip, ea calcă pe urmele Prințului de Wales, înscriindu-se și ea la Universitatea St Andrews", a asigurat cotidianul "Daily Mail".

Jurnalistul Richard Eden a explicat în buletinul său, Palace Confidential, că Lady Louise, în vârstă de 20 de ani, îndrăgită de regretata Regină Elisabeta, ar putea fi un atu considerabil pentru vărul ei, Prinţul William, atunci când acesta va fi chemat să conducă Anglia. Expertul este de părere că Prințul Edward și soția sa, Ducesa Sophie, sunt adesea trecuți cu vederea de către publicul larg, deoarece atrag prea puțin atenția presei - ceea ce pare să le convină, deoarece își pot onora în liniște numeroasele angajamente regale. "Un alt mare serviciu pe care cuplul l-ar putea face pentru țară ar fi acela de a-i încuraja pe copiii lor, Lady Louise și James, Contele de Wessex, să devină membri activi ai Familiei Regale, atunci când va fi momentul potrivit", spune el.

"Când Prințul William va deveni rege, sper că va urma exemplul bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, și îi va ruga pe verii săi, inclusiv pe Lady Louise și James, să împartă cu el îndatoririle regale", continuă jurnalistul. Potrivit lui Richard Eden, "o monarhie slăbită" nu ar proteja instituția "ci ar duce la irelevanţă și, în cele din urmă, la dispariția ei". "Ce modalitate mai bună de a te baza pe forțele proprii decât să te încrezi în energia tinerilor care au primit, de la naștere, un simț al datoriei și al angajamentului față de popor?", conchide el.

Jennie Bond, fost corespondent regal BBC, nu este la fel de optimistă în ceea ce privește viitorul lui Lady Louise în cadrul monarhiei... "Mă îndoiesc că Lady Louise va deveni vreodată un membru cu normă întreagă al Familiei Regale, în parte pentru că nu sunt sigură că își dorește acest lucru, iar în parte pentru că Regele Charles și Prinţul William știu prea bine că monarhia este din ce în ce mai responsabilă în fața contribuabililor", a declarat experta regală pentru "OK! Magazine" UK, la începutul lunii martie. Deocamdată, Louise și James Windsor au dus o viață departe de îndatoririle regale și de lumina reflectoarelor. Spre deosebire de verii lor, ei nu au primit titluri regale la naștere. Lady Louise pare să fie împăcată cu această decizie a părinților ei, întrucât a refuzat titlul regal la care avea dreptul când a împlinit 18 ani.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Zara Tindall, Profimedia (3) jpg
Prințesa Catharina Amalia, Profimedia jpg
Prințesa Victoria Prințul Daniel Regina Mary și Frederik GettyImages 689775904 jpg
Prințul Harry  sursa foto   GettyImages jpg
Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie la garden party   profimedia 0871186615 jpg
Prințul Harry la Londra profimedia 0871266789 jpg
Kate Middleton culoarea anului 2024 jpg
Prințul Marocului Foto Instagram jpg
Printul Harry   profimedia 0871259953 jpg
Prințul Archie 5 ani Foto colaj jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Regele Harald, Regina Sonja cu Maia Sandu in Norvegia   FOTO Casa Regală norvegiană (5) jpg
Regina Mary si Regina Silvia a Suediei   Casa Regală daneză (2) jpg
Regina Camilla, GettyImages (6) jpg
Prințesa Victoria și Prințesa Sofia FotoJet (2) jpg
Regina Letizia, Infanta Sofia si Regele Felipe   GettyImages 1492368713 jpg
Charlene de Monaco profimedia 0870449785 jpg