Nepotul Regelui Mihai, interviu pentru Antena 3: „Simt că am pierdut ceva din sufletul meu” VIDEO

Fostul Principe Nicolae a vorbit despre evenimentele care s-au petrecut în fața casei și în interiorul reședinței Regelui Mihai, din Elveția.

Nepotul Regelui Mihai a explicat prin ce stări trece după ce, de aproximativ doi ani, a fost exclus din Casa Regală.

“E foarte dificil să explic ce simt. În primul rând, a fost foarte dificil pentru mine să fac public faptul că nu am avut cum să îl văd pe bunicul meu. A fost a șaptea oară în care am încercat în ultimii doi ani. Am încercat și cu scrisori, și la telefon, şi faţă în faţă. Am stat în fața casei patru ore, de exemplu, foarte liniștit, am vrut să-l văd pe bunicul meu, am întrebat, dar tot timpul am primit un răspuns negativ. (…) M-am dus direct de la avion şi a fost un răspuns negativ, dar pentru că situaţia nu este încă rezolvată nu pot să spun încă prea multe despre asta”, a declarat fostul Principe Nicolae pentru Antena 3, cu aluzie la declaraţiile pe care a fost nevoit să le dea ore în şir în faţa autorităţilor elveţiene, chemate la vila privată a Regelui din Aubonne.

„Acum sunt mult mai trist pentru că nu ştiu ce se va întâmpla, dar chiar dacă este OK sau nu, nu prea am primit veşti bune sau altceva de la familie. Simt că am pierdut ceva din sufletul meu, cumva, am ceva gol aici. Am plâns foarte mult de când am venit”, a mărturisit el.

„Am plecat când am văzut că nu pot să-l văd. Am plâns, am plâns mult… M-am întâlnit cu o localnică şi a vorbit cu mine, m-am calmat, dar chiar am plâns de acolo până aici. Chiar n-am putut să cred că poate va fi ultima dată când voi ajunge aici, la Aubonne, să-l văd… Am încercat din nou a doua zi, foarte liniştit, fără succes. A fost chemată poliţia, au vrut să ştie mai mult despre tot ce s-a întâmplat şi am colaborat cu ei. Am ales să merg cu ei, să colaborez. Deci eu nu vreau probleme, sunt nepotul bunicului meu şi vreau să-l văd şi vreau să ştiu de ce nu am voie, de ce nu a existat niciodată vreo explicaţie pentru asta, nici ceva în privat, nici ceva public, a fost pur şi simplu „Nu”. La fel şi explicaţia pentru august 2015, unde este explicaţia pentru mine şi pentru popor?„, se întreabă Nicholas Medforth-Mills.

Referitor la momentul retragerii titlului de Principe, acesta spune că: „Pentru mine, totul a fost foarte ciudat, că totul era foarte OK, comunicarea dintre mine şi familie a fost foarte OK. M-am întors în România în noiembrie și am scris un mail mătușii mele că sunt acolo și trebuie să rezolv niște lucruri. Din momentul acesta totul a fost mai dificil, niciun fel de comunicare, nimic. Și relațiile erau foarte reci între mine și toată familia mea, în afară de tatăl meu vitreg și sora mea. Înainte de noiembrie 2015 tot timpul am avut o relație foarte bună cu familia mea, cu mătușa mea. Cu mama mea a fost așa și așa, dar pot să zic că am avut o relație bună. Unchiul meu și mătușa mea, mai ales înainte să mă mut în România în 2012, erau ca părinți într-un fel pentru mine. OK, nu erau exact lângă mine fizic, dar de la distanță erau acolo pentru mine dacă am avut nevoie de orice sprijin. La fel cu bunicii mei. (…) La început a fost un şoc şi a fost dificil să găsesc o viaţă nouă. M-am mutat întâi în Franţa, am căutat un job în Germania, în Elveţia, în Olanda. Până la urmă, am găsit un job în Anglia. Atunci am înţeles că a fost decizia Regelui şi am respectat-o. Dar niciodată n-am avut o conversaţie cu familia, inclusiv cu Regele despre ce s-a întâmplat”.

„Asta cu paternitatea, am cerut de mai multe ori un test ADN şi doamna respectivă nu a venit. Din păcate, nu ştiu cum este în alte ţări, dar în România bărbatul nu poate forţa o femeie să facă acest test. Dar am zis să-l facem, să fie clarificat. Din păcate, nu pot să fac mai multe, din cauza legii, dar trebuie să fie rezolvat. (…) Este o acuzaţie foarte serioasă şi trebuie să rezolv cumva şi lucrul acesta.”

Acesta a oferit și detalii despre ultima întâlnire pe care a avut-o cu Regele Mihai, pe 18 septembrie 2015, după ce a fost scos din linia de succesiune. “Am vorbit cam tot timpul despre mașini, despre avioane, avem mai multe pasiuni comune. Am vorbit despre asta, despre experienţe. Ce distracţii am avut eu, el. A fost fără cuvinte, am stat în pace, aşa. A fost suficient. Eu am fost fericit să fiu cu el. Am vorbit un pic despre ce s-a întâmplat în august, dar el a întrebat cum este în România pentru mine, ce fac acolo. Sincer, de ce cineva ar întreba asta dacă a luat o decizie? (…) Nu cred că a fost decizia lui. Dar asta e altă poveste şi altă întrebare pentru mine.”

Întrebat dacă Majestatea Sa ar fi putut fi influenţat, Nicholas Medforth-Mills a răspuns: „Asta e o întrebare pentru o altă persoană. Am fost în legătură cu mai multe persoane şi am avut conversaţii cu ei şi există nişte semne care nu au sens.”

Referitor la poziţia mamei sale, Principesa Elena, care a considerat public că prin acţiunile lui a manifestat dispreţ faţă de Familia Regală, fostul Principe crede că „toată lumea are voie să aibă o opinie. Dar mama mea, mai ales în ultimul an, a fost mult mai rece cu mine. Nu ştiu dacă a fost chiar din ce zvonuri a auzit sau din alte cauze, dar eu cred că ce am declarat eu că nu l-am putut vedea pe bunicul meu a fost foarte drept pentru mine şi pentru popor, pentru că nu este uman deloc să spui, fără nicio explicaţie, că nu ai nevoie să vezi persoana respectivă. Deci dacă asta e greşit, îmi pare rău. Dar dacă aş avea o explicaţie din gura bunicului meu sau o discuție matură între mine şi mătuşa mea, Margareta, aș fi înțeles mai bine şi situaţia asta nu s-ar fi întâmplat.  O discuție de cinci minute, de două minute cu bunicul meu, atât. Dar n-a fost nicio explicaţie. Dar aşa nu ştiu ce este corect.”

 

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA