Nicholas Medforth-Mills: "Nu cred că Regele este cel care a decis ca noi să nu ne vedem"

9 noiembrie, 2017
Regele Mihai si Principe Nicolae (1) jpeg

Ca răspuns la poziţia Casei Regale vizavi de intenţia sa de a-şi vedea bunicul, fostul Principe Nicolae a emis propriul comunicat de presă.

"Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic şi nepot, nu am fost despărţiţi", spune Nicholas Medforth-Mills despre Regele Mihai.

Mâhnit de ecourile acţiunilor sale în Elveţia, prin care a încercat doar să ajungă să-l vadă din nou pe Regele Mihai, nepotul Majestăţii Sale îşi exprimă punctul de vedere în comunicatul de presă întocmit la Geneva, Elveţia, şi publicat pe pagina lui de socializare.

"Regret enorm că aceste comunicate de presă ale Casei Regale lezează profund, mai ales în aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui să însemne Casa Regală a României, a istoriei acesteia, a valorilor morale şi a ţinutei demne pe care bunicul meu şi înaintaşii lui au încercat mereu să le trăiască şi să le păstreze.

Eu, Nicolae, au vrut doar să îmi văd bunicul şi să îmi iau rămas-bun, într-un mod liniştit, respectuos, aşa cum este creştineşte. Nu am fost lăsat nici acum, nici în alte dăţi când am vrut să îl văd. Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic şi nepot, nu am fost despărţiţi şi amândoi am preţuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne vedem. Dimpotrivă, ştiu că şi-ar fi dorit mult.

Sunt dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum şi a mamei mele, de uşurinţa şi lipsa de respect cu care aceştia aruncă efectiv către presă nişte comunicate agresive, defăimătoare şi nejustificate, acum în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect şi să trecem peste cine ştie ce ambiţii personale.

Pentru mine, bunicul meu rămâne depozitarul unor valori morale pe care aleg să le respect şi să mi le însuşesc. Din respect pentru el şi pentru înaintaşii mei, pentru istoria pe care aceştia au scris-o, nu mă voi lăsa discreditat de aceste jocuri nefericite şi fără sens.

Le reamintesc tuturor că iubirea şi respectul unui popor se câştigă, nu se obţin cu forţa!

Nicholas de Roumanie Medforth-Mills"

image


Recente pe Ok! Magazine

Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg
Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh în vizită în Ucraina, GettyImages (9) jpg
3 printul william pilot de elicoptere sanitare ambulanta coronavirus 3 jpg jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Printesa Gabriella si Printul Jacques de Monaco, alaturi de Printesa Charlene de Monaco si Printul Albert de Monaco   profimedia 0868411794 jpg
Prințul William și Kate Middleton Foto Getty Images   Instagram jpg
FotoJet Clooney Meghan jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Deschiderea domeniului Savarsin   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpeg
Regele Willem Alexander și Prințesa Amalia, Profimedia jpg
Kate Middleton Prințul William nuntă 2011 GettyImages 113272767 jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei  jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Regele Felipe al Spaniei Foto GettyImages (4) jpg
rajwa hussein miri (1) jpg