Nici în Olanda nu e liniște! Cumnata Regelui Willem Alexander e acuzată de rele tratamente

4 septembrie, 2024

Prințesa Laurentien a Olandei a fost nevoită să-și dea demisia, după o serie de acuzații grave aduse de mai mulți angajați.

Printesa Laurentien a Olandei, sotia Printului Constantin si cumnata Regelui Willem Alexander si Regina Maxima   Casa Regala olandeza (2) jpg

Ai fi zis că micul regat olandez e ferit cât de cât de controverse. Cu excepția unei discuții privind renta viageră a Prințesei moștenitoare Amalia, a câtorva comportamente de bullying la adresa ei și a unei probleme de securitate iscate de o amenințare a unei grupări mafiote, Familia Regală a Țărilor de Jos părea a fi cea mai liniștită și corectă față de cetățenii săi.

Aflăm, însă, acum că Prințesa Laurentien a Olandei (58), soția Prințului Constantin, fratele mai mic al Regelui Willem Alexander, a demisionat din funcția de director al Fundației de recuperare Equally Worthy, în încercarea de a pune capăt scandalului izbucnit după ce un grup de lucrători a acuzat-o de „comportament nepotrivit”. La începutul lunii august, ziarul olandez „AD” a relatat despre un grup de angajați care se plângeau că prințesa a impus o „cultură a fricii” prin „modele de intimidare”.

Mai exact, printre comportamentele descrise de aceștia se numără „reacții emoționale, insulte și lipsa toleranței față de contradicții” și, potrivit „NL Times”, în ciuda raportării acestui comportament la organismul competent, nu s-a făcut nimic în această privință. Această situație are loc în Ministerul Finanțelor, instituția de care aparține Fundația și unde Laurentien își desfășoară activitatea profesională.

Demisia ei nu a fost impusă de niciun membru al Familiei Regale, așa cum insistă în declarațiile pentru „RTL News”, unde explică faptul că prin această decizie controversată încearcă să își prioritizeze fericirea și să evite un spectacol mediatic fără sens. „Ultimul lucru pe care îl vreau este ca totul să fie despre mine”, a spus Prințesa Laurentien. Cumnata lui Willem Alexander și a Reginei Maxima de Olanda se simte „atacată personal” și spune că situația o afectează, motiv pentru care a decis să se dea la o parte, ceea ce nu înseamnă că se disociază de fundație. Chiar dacă părăsește consiliul de administrație, ea va continua să consilieze forul decizional.

Fundația pe care a condus-o a luat naștere în urma unui scandal politic care a ieșit la iveală în 2021, după ce mii de familii au fost acuzate pe nedrept că au încasat în mod fraudulos subvenții pentru bunăstarea copiilor. Cei afectați s-au confruntat cu o situație financiară dificilă și nedreaptă, pe care fundația încearcă să o inverseze. Cazul a dus la demisia guvernului fostului prim-ministru Mark Rutte.

Ministerul de Finanțe a recunoscut că a primit unele plângeri verbale, dar refuză să comenteze mai mult sau să confirme dacă numele Prințesei Laurentien este menționat în mod specific.

Între timp, un purtător de cuvânt al fundației descrie afacerea drept „un atac personal” la adresa lui Laurentien, care este căsătorită din 2001 cu Prințul Constantin, cu care are trei copii, pa Eloisa, Claus Casimiro și Leonora. Familia s-a mutat în 2015 de la Bruxelles, unde prințul lucra la Comisia Europeană, la Haga, cu intenția de a susține agenda regală. De atunci, ambii participă la evenimente oficiale, iar ea este, de asemenea, patroană a diverse organizații.

Ultima dată când am văzut cuplul în public a fost weekendul trecut la nunta prietenei lor apropiate, Prințesa Martha Louise a Norvegiei, cu Durek Verrett.

FOTO: Casa Regală olandeză, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles al III lea cu rugbistele din Noua Zeelanda   GettyImages 2170662093 jpg
FotoJet William și mătușa jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (6) jpg
Prințul Willia Foto Profimedia jpg
Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   Profimedia jpg