Nicolae al României și soția sa, Alina-Maria, în vizită la verii lor regali din Serbia

26 martie, 2024

Cuplul princiar român s-a aflat zilele trecute la Belgrad, unde a fost primit de Prințul Philip al Serbei și Iugoslaviei.

Nepotul Regelui Mihai şi soţia sa au fost în vizită la Belgrad. FOTO: Instagram
Nepotul Regelui Mihai şi soţia sa au fost în vizită la Belgrad. FOTO: Instagram

La început de primăvară, Nicolae al României și soția sa, Alina-Maria, și-au început și ei, după cum se vede, seria de vizite externe. După ce luna trecută au mers în Marea Britanie, unde au făcut două opriri importante, una în idilicul Cotswolds, care este considerat a fi păstrătorul imaginii vechilor sate tradiționale englezești, și o alta la Londra, unde unde au vizitat Camera Lorzilor, practic inima Parlamentului Regatului Unit, acum cei doi au mai bifat o vizită în țara vecină și prietenă Serbia.

Acolo, nepotul Regelui Mihai I și soția sa au fost oaspeții de seamă ai Prințul Filip al Serbei și Iugoslaviei și al soției acestuia, Prințesa Danica. Ca și cuplul princiar român, tânăra Familie Princiară sârbă nu face parte dintr-o Familie Regală domnitoare la acest moment, au doi copii mici, o fată și un băiat, ultimul născut, Prințesa Marija, venind pe lume chiar la finalul anului trecut, în luna noiembrie.

Cu atâtea lucruri în comun, era firesc ca cele două perechi să aibă multe să-și împărtășească, pe lângă faptul că sunt veri.

„Avem deosebita plăcere să găzduim rudele noastre dragi la Belgrad, Principele Nicolae al României și Principesa Alina-Maria. În această dimineață, am participat împreună la Liturghie, celebrată de Patriarhul sârb Porfirije la Biserica Sfântul Sava din Vra čar, cu sărbătorirea episcopilor săi vicar”, au postat duminică Prințul Filip și Prințesa Danica pe contul lor oficial de Instagram.

Din păcate, Nicolae al României și Alina-Maria de Roumanie au prins un weekend rece și ploios la Belgrad, care însă nu i-a împiedicat să facă o vizită la Muzeul de Istorie al Serbiei, la expoziția dedicată familiilor regale din Serbia, și să depună o coroană de flori la monumentul fetiței de trei ani Milica Rakić, care a fost ucisă de muniții cu dispersie în timpul bombardamentului NATO de acum 25 de ani, din parcul Tasmajdan. Ea reprezintă victimele atacului armat din 1999.

FOTO: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg