Nicolae şi Alina ai României: Viaţa lor departe de coroană

24 decembrie, 2021
9 gettyimages 1028243782 jpg jpeg

Sunt cei mai populari membri ai Casei Regale a României, dar şi renegaţi oficial de către aceasta. Chiar şi-aşa, viaţa lor merge mai departe şi va fi mai bogată, de la anul, cu un nou membru al familiei.

Din 2015, Nicolae tot încearcă o reconciliere cu familia regală, dar lucrurile par departe de a se aşeza aşa cum îşi doreşte nepotul regratatului Rege Mihai. Dimpotrivă, singurul contact pe care tânărul de 36 de ani îl are cu mătuşa sa, Margareta, Custodele Coroanei Române, este prin tribunale. Chiar şi-aşa, toamna asta, Nicolae a înregistrat o victorie care-i dă ceva speranţă, după ce-a câştigat procesul deschis împotriva lui, în Elveţia, de către fiica cea mare a regelui. Pe 6 octombrie, judecătorul Lionel Guignard, de la Judecătoria La Côte, l-a achitat pe Nicolae Medforth-Mills de acuzaţiile aduse de mătuşa sa, cum că, în 2017, acesta ar fi pătruns ilegal în casa din Aubonne, Elveţia, în care locuia pe atunci bunicul său aflat pe moarte.

Ei bine, în hotărârea sa, judecătorul Guignard a concluzionat că „nu există nimic în dosar care să confirme că regele nu a vrut să-şi vadă nepotul”, dimpotrivă. Mulţi dintre martorii audiaţi, apropiaţi ai familiei regale, susţin că ultimul suveran al României ar fi tânjit după o ultimă întâlnire cu nepotul lui. „Dreptul meu de a-l vedea pe bunicul meu pe patul de moarte a fost legitim”, a subliniat şi Nicolae, care rămâne cu apăsarea sufletească că n-a putut să aibă o discuţie lămuritoare cu cel care l-a dezmoştenit în urmă cu şase ani.

10 profimedia 0221961055 jpg jpeg

Fiul Principesei Elena a României şi al profesorului doctor Robin Medforth-Mills, decedat în anul 2002, Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune la tronul României în anul 2007, un statut cu însemnătate simbolică, însă, într-o ţară în care monarhia nu mai este constituţională. Acest nepot care a copilărit în Elveţia şi Anglia şi care visa, în copilărie, să devină poliţist sau pompier, s-a văzut urcat pe un piedestal al adoraţiei regale, într-o ţară pe care o cunoştea doar din povestirile bunicului Mihai. “Nu am nevoie de un titlu pentru a fi recunoscut ca membru al Casei Regale a Romaniei. Nu mă interesează titlul, nu mă interesează banii, ci doar binele acestei ţări, binele comun”, a declarat, recent, fostul prinţ, pentru emisiunea Insider, de pe Prima TV.

Dezbrăcaţi de titluri şi privilegii, Nicolae şi Alina Maria Binder, cea care i-a devenit soţie în 2017, continuă să-şi dorească apropierea de familia regală, fostul prinţ dezvăluind că el va trimite şi anul acesta, ca de fiecare dată, o felicitare de Crăciun rudelor sale de la Palatul Elisabeta. Nicolae şi Alina locuiesc astăzi la Bucureşti, dar călătoresc frecvent alături de micuţa lor Maria Alexandra la munte sau la Constanţa, oraşul în care s-a născut soţia prinţului. Profesional, cei doi tineri părinţi se declară destul de ocupaţi şi se întreţin exclusiv din finanţări private. Nicolae este apicultor amator şi mândru proprietar al câtorva stupi, başca implicat într-un proiect pentru protecţia albinelor, insecte ameninţate azi de dispariţie. Munca fizică n-a fost, de altfel, niciodată o greutate pentru fostul prinţ, care-a dezvăluit că, până să ajungă la facultate, a lucrat într-un supermarket sau a pus gresie prin casele oamenilor, în Anglia.

3 fetita nicolae 4 jpg jpeg

De partea ei, şi Alina este destul de ocupată cu un album de fotografie care are în centru costumul popular românesc, unul în care soţia lui Nicolae se afişează ori de câte ori are ocazia. “Îmi place natura, îmi plac oamenii simpli şi locurile în care viaţa este cât mai autentică”, mai spune fostul principe, pe care-l putem vedea frecvent cu bicicleta pe cărări de munte sau la diverse acţiuni de împădurire. Anul acesta, în noiembrie, fiica celor doi a împlinit un an, iar Nicolae şi Alina nu pare a avea nimic din preţiozitatea cuplurilor regale atunci când îşi petrec timpul cu moştenitoarea lor. “Este minunat să ai un copil. Maria este plină de viaţă, zâmbeşte tot timpul. Şi creşte atât de repede! Nu-mi imaginam niciodată cât de frumos este să fii tată”, spune Nicolae într-un interviu pentru revista franceză „Point de vue”. “Maria este combinaţia perfectă între noi doi. La naştere, e adevărat, semăna mai mult cu mine. Dar acum găsesc în ea trăsăturile lui Nicolae. Are ochii şi nasul lui”, spune şi Alina, în acelaşi interviu.

Ei bine, la o lună după ce-au sărbătorit-o pe fiica lor, în ajun de Moş Nicolae, cei doi au mai dat o veste mare: vor deveni din nou părinţi. „Cu multă emoţie şi fericire în suflet, aşteptăm al doilea copil al nostru, care va veni pe lume în primăvara anului 2022.“

Dacă Nicolae îşi doreşte reconcilierea, Casa Regală din România se ţine în continuare departe de nepotul regelui, după ce, în 2015, Regele Mihai i-a retras titlul de Principe al României şi l-a exclus şi din succesiunea la Coroană. Oficial, motivul acestei decizii n-a fost explicat foarte clar, dar noroc cu gura lumii. Ei bine, în presă s-a vorbit despre o relaţie amoroasă a prinţului cu o tânără care lucra în PR şi comunicare, Nicoleta Cîrjan, pe care acesta ar fi lăsat-o însărcinată. Ulterior, această informaţie s-a dovedit reală, iar după efectuarea testului de paternitate, Nicolae a acceptat că este tatăl unei fetiţe născute în 2016 şi botezată Iris Anna.

Probabil că adevărul este undeva la mijloc, dar cert este că românii care l-au adoptat pe acest britanic ce începe să vorbească din ce în ce mai bine limba noastră îşi doresc un final fericit pentru aceşti Harry şi Meghan ai României.

Foto: getty images, profimedia, facebookRecente pe Ok! Magazine

kate middleton meghan markle pippa jpeg
harry si meghan jpg
Regina Letizia a Spaniei, în vacanta (2) jpg
Kate Middleton în dungi, Profimedia (3) jpg
Rania profimedia 0753897804 jpg
Prințul Harry cu verișoarele Eugenie și Beatrice jpg
Mike si Zara Tindall   GettyImages 1323667056 jpg
Sophie, Contesa de Wessex   GettyImages 1245285993 jpg
camilla-  meghan-  charles- harry-william- kate ( ok magazine)
Kate Middleton și William și au dus copiii la școală jpg
Printesa Anne in vizita la regimentul Husarilor Regali la baza NATO din Estonia   pagina oficiala (8) jpg
meghan markle 1 jpg
Carole Middleton colaj jpg
Regina Elisabeta la Palatul Holyroodhouse   profimedia 0340857569 jpg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Printul Harry   profimedia 0222015636 jpg
Prințul Harry, în armată  jpeg
FotoJetHarry jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}