Noul bebeluș regal va primi un titlu dinastic, dar nu de la Regele Charles

3 octombrie, 2024

Copiii Prințesei Beatrice au dreptul la un titlu regal, spre deosebire de cei ai Prințesei Eugenie. Ce face ca lucrurile să stea diferit în cazul lor?

Edoardo Mapelli Mozzi si Printesa Beatrice   profimedia 0784458836 jpg

Încurcate sunt regulile acordării de titluri regale și felul în care se schimbă brusc ierarhia în Familia Regală. Și, de când a anunțat că este din nou însărcinată, Prințesa Beatrice a produs o nouă reconfigurare a ordinii succesiunii la tron.

Nepoata regretatei Regine Elisabeta, acum în vârstă de 36 de ani, și soțul său, afaceristul italian Edoardo Mapelli Mozzi, în vârstă de 40 de ani, se pregătesc să primească un nou membru în familie la începutul anului viitor. Bebelușul regal va fi un frățior sau o surioară pentru Sienna, fiica lor în vârstă de 3 ani, și pentru Wolfie, fiul lui Edoardo din altă relație, în vârstă de 8 ani.

Nici copiii lui Beatrice, nici copiii surorii sale, Prințesa Eugenie - August și Ernest - nu au dreptul la titluri regale britanice, deoarece nu sunt nepoți ai monarhului - Regele Charles este stră-unchiul lor. Dar, spre deosebire de verișorii lor, copiii Mapelli Mozzi au un titlu propriu și asta datorită tatălui lor.

Edoardo Mapelli Mozzi, fiul lui Nikki Williams-Ellis și a fostului schior olimpic Alessandro Mapelli Mozzi, care este conte italian, transmite la rândul său copiilor lui titlul de conte sau de contesă.

Tatăl său, contele Alessandro Mapelli Mozzi, a explicat în 2020, înainte de nunta cuplului, care este mecanismul moștenirii acestui titlu: „Edoardo este singurul descendent de sex masculin care duce familia în următoarea generație. El este conte, soția sa va fi automat contesă și oricare dintre copiii lor va fi conte sau nobile donna”.

Prințesa Beatrice s-a căsătorit cu Edoardo Mapelli Mozzi în cadrul unei nunți restrânse în 2020, la care au participat bunicii ei, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, după ce ceremonia planificată de ea a fost amânată din cauza pandemiei.

La naștere, al doilea lor copil va fi pe locul 11 în linia de succesiune la tronul britanic, Prințesa Eugenie coborând pe locul 12, iar copiii ei, August și Ernest Brooksbank, devenind al 13-lea și al 14-lea în linie. Totodată, noul bebeluș regal va fi al 14-lea strănepot al regretatei Regine Elisabeta a II-a și al doilea născut după moartea acesteia în 2022, după venirea pe lume a lui Ernest anul trecut.

. FOTO: Casa Regală britanică, Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Charlotte și mama ei, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințul Seeiso din Lesotho și prințul Harry,GettyImage (2) jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (1) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, Profimedia (2) jpg
Regele Felipe și Regina Letizia Foto Profimedia (6) jpg
Kate Middleton, Profimedia jpg
Regina Camilla, Profimedia (2) jpg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Prințesa Madeleine și Regina Silvia a Suediei, Profimedia (1) jpg
Regina Mary la deschiderea Parlamentului   Casa Regala daneza (2) jpg
Prințesa Anne și căpitanul Mark Phillips, GettyImages (2) jpg
Prințul Harry, Regina Camilla  foto   GettyImages jpg
Harry în Africa PNG
Prințul Harry Foto Profimedia jpg
demisia lui Boris Johnson Regina Elisabeta jpg
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Prințul William și David Beckham Foto Profimedia (4) jpg
Printesa Beatrice si sotul Edoardo Mapelli Mozzi   Casa Regala jpg