Noul bebeluș regal va scrie istoria în Anglia. Ce legătură are asta cu Prințesa Charlotte?

Regatul britanic vuiește din cauza pregătirilor pentru nașterea unui nou bebeluș regal, al treilea copil al Ducilor de Cambridge. Și, dincolo de faptul că evenimentul în sine este unul istoric, există un fapt legat de venirea pe lume a bebelușului cu numărul trei care ar putea avea o importanță deosebită pentru casa regală.

În curând vor fi cinci

Dar acest lucru depinde de sexul celui de-al treilea copil al lui Kate Middleton și-al Prințului William. Chiar dacă ducesa va da naștere unui băiat, Prințesa Charlotte (3) își va păstra locul în succesiunea la tronul Angliei, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum în familia regală.

Actuala ordine în succesiunea la tron

Va fi pentru prima dată în istorie când o fată își păstrează locul în loc să și-l piardă în favoarea unui frate mai mic, conform vechii legi salice.

În 2013, înaintea nașterii Prințului George, s-a efectuat această schimbare în legea succesiunii la tronul Angliei, astfel încât copiii moștenitorii tronului să-și păstreze drepturile de succesiune în ordinea venirii pe lume și nu în funcție de sex.

Va împlini trei ani pe 2 mai

Această schimbare a încheiat, așadar, o tradiție veche de 300 de ani la casa regală britanică.

Prințesa Charlotte se află pe locul patru în ordinea de succesiune la tron, iar noul bebeluș regal va intra pe locul cinci, împingându-l pe Prințul Harry până pe locul șase.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA