O altă prințesă europeană celebră cu probleme de sănătate, viitoare regină, este cu gândul la Kate

26 martie, 2024

În 2018, cele două prințese s-au întâlnit în Norvegia, în ceea ce a fost o vizită de neuitat. Două cupluri regale, care urmează să urce pe tronurile a două țări importante: Marea Britanie și Norvegia.

Prinții de Wales în vizită la Mette Marit și Haakon ai Norvegiei în 2018, Getty Images (3) jpg

De la stânga, la dreapta: Prințesa Mette-Marit, Prințul moștenitor norvegian Haakon, Prințesa Kate și Prințul moștenitor britanic William în 2018, în Norvegia.

Inclusiv anul trecut s-au văzut. De data aceasta, Haakon și Mette-Marit au fost primiți la Londra de Kate și William.

Între cele două cupluri există o prietenie specială. Tocmai de aceea, la puțin timp după anunțul șoc al Prințesei de Wales că are cancer, Prințesa Mette-Marit a reacționat la videoclipul postat de pagina oficială de Instagram a Prințului și a Prințesei de Wales.

Prințesa Mette-Marit a apreciat filmarea în care Kate Middleton și-a asumat nedoritul diagnostic, fără să comenteze însă ceva.

Conducători de stat, prinți, prințese și vedete i-au trimis gânduri calde lui Kate, fie public, fie în privat. Sunt momente delicate pentru monarhia britanică, ce se află într-o criză fără precedent. Atât regele în funcție, cât și viitoarea regină au fost diagnosticați cu cancer și se află în prin tratament.

Prințesa Mette-Marit a avut, la rândul ei, un an foarte complicat, cu provocări pe sănătate pe care nu le-a făcut publice. Încă din luna septembrie a lui 2023, îngrijorările legate de starea Prințesei au apărut. Atunci, Mette-Marit, în vârstă de 50 de ani, a intrat în „concediu medical” timp de două săptămâni, Curtea norvegiană confirmând că toate angajamentele ei regale au fost anulate în acea perioadă. Nu s-a precizat niciodată de ce Prințesa moștenitoare a avut nevoie de timp departe de lumina reflectoarelor regale.

E adevărat, nici nu are parte de atâta atenție cum este cazul lui Kate Middleton.

Nora Regelui Harald al Norvegiei suferă de o afecțiune care a ținut-o departe de îndatoririle regale. Tocmai acesta a fost și motivul speculat, când s-a scris că actualul monarh octogenar cu mari probleme de sănătate nu va abdica, după modelul danez, întrucât cuplul moștenitor mai are încă de rezolvat aceste provocări pe sănătate ale Prințesei Mette-Marit.

Problemele viitoarei regine au început deja de câțiva ani. Încă din 2018, a fost diagnosticată cu fibroză pulmonară cronică, o afecțiune foarte severă, la plămâni.

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Regele Harald, Regina Sonja cu Maia Sandu in Norvegia   FOTO Casa Regală norvegiană (5) jpg
Regina Mary si Regina Silvia a Suediei   Casa Regală daneză (2) jpg
Regina Camilla, GettyImages (6) jpg
Prințesa Victoria și Prințesa Sofia FotoJet (2) jpg
Regina Letizia, Infanta Sofia si Regele Felipe   GettyImages 1492368713 jpg
Charlene de Monaco profimedia 0870449785 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (5) jpg
Harry la Invictus, Instagram jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg