O desconsideră? De ce niciun sportiv nu a făcut reverențe în fața Reginei Camilla la Wimbledon

15 iulie, 2023

Deși sportivii de la Wimbledon obișnuiau să se încline în fața tuturor membrilor familiei regale, a existat o schimbare de politică în 2003! Regina Camilla nu a primit nicio reverență zilele trecute!

Regina Camilla la Wimbledon (3) jpg

Debutul pe care l-a avut Regina Camilla la Wimbledon 2023 nu a inclus gesturi formale din partea jucătorilor de pe teren. Miercuri, ea a asistat în tribune la turneul de tenis de elită de la All England Lawn Tennis and Croquet Club din Londra, fiind prima ei apariție la turneu în calitate de regină. 

Regina Camilla, în vârstă de 75 de ani, a avut unul dintre cele mai bune locuri din loja regală, unde a fost însoțită de sora ei, Annabel Elliot, și de Prințul Albert de Monaco, însă concurenții nu au făcut nici o plecăciune sau reverență în fața ei, așa cum s-ar fi așteptat unii.

Sportivii care concurau pe Centre Court obișnuiau să facă o plecăciune sau o reverență după ce intrau pe teren, dacă membrii familiei regale erau așezați în loja regală. În 2003, în conformitate cu dorința Ducelui de Kent, președintele de atunci al clubului, s-a convenit că a sosit momentul să se renunțe la tradiția ca jucătorii să facă reverențe sau plecăciuni în fața membrilor familiei regale la intrarea sau la ieșirea de pe Centre Court. Regula a fost actualizată astfel încât să se aplice doar în cazul în care Regina Elisabeta și Prințul Charles, suverana și succesorul ei de atunci, erau prezenți, scrie People

În ultimii ani, jucătorii au ales să se încline sau să facă reverențe în fața membrului familiei regale care le acordă trofeul, însă acest lucru este opțional. Kate Middleton, care e și Prințesă de Wales, e cea face adesea onorurile de a prezenta premiile de la Wimbledon în calitate de patroană a All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Charles și Camilla la deschiderea de stat a Parlamentului, 17 iulie 2024, GettyImages (1) jpg
Felipe Juan Froilán FOTO Profimedia jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Familia Regala din Bhutan in desertul din Mongolia   Casa Regala jpg
Meghan Markle, Regele Charles și Prințul William  foto   Profimedia jpg
Pippa Middleton la Wimbledon profimedia 0889645741 jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg
Sarah Ferguson, GettyImages jpg
Alina și Nicolae ai României Facebook jpg
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
Leonor si Sofia mici in copilărie Instagram jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Infanta Sofia si Printesa Leonor la primirea echipei de fotbal a Spaniei   GettyImages 2162153799 jpg
Printesa Ghida Talal a Iordaniei si Regina Rania a Iordaniei   Instagram 3 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (2) jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Jersey   GettyImages 2161540687 jpg
Regele Juan Carlos   GettyImages 174420085 jpg
Charles și Donald Trump, GettyImages jpg