O îmbrățișare! Cât de mândru e Regele Felipe de Leonor, care a încheiat pregătirea miliară în Zaragoza

4 iulie, 2024

Ieri, Prințesa Leonor, moștenitoarea tronului Spaniei, a trăit emoții intense. A terminat pregătirea la Academia Militară din Zaragoza și a fost recompensată de Regele Felipe, tatăl ei.

Regele Felipe și Prințesa Leonor Foto Getty Images jpg

Prințesa Leonor și-a încheiat miercuri pregătirea în armata spaniolă cu ceremonia de prezentare a Dispeceratelor Regale de Angajare la Academia Militară Generală din Zaragoza. Moștenitoarea tronului a primit din partea tatălui său, Regele Felipe, Marea Cruce a Meritului Militar cu insignă albă, sub atenta supraveghere a mamei sale, Regina Letizia, și a surorii sale, Infanta Sofia.

A fost punctul culminant al celor zece luni petrecute la academia militară, primul dintre multele etape pe care le mai are de parcurs în cadrul forțelor armate. Un parcurs marcat de exigență, disciplină, manevrele cele mai dure în orice condiții, ierarhie, dar și valori, camaraderie și un grup de prieteni care îi vor fi mereu alături.

La Academia Militară din Zaragoza, Prințesa Leonor a Spaniei a depus jurământul în octombrie anul trecut, sărutând drapelul național și angajându-se față de Spania chiar cu prețul propriei vieți. 

Regele Felipe, mândru de Prințesa Leonor

Ceremonia a început cu onorarea regelui și a reginei, intonarea imnului național și 21 de salve de tun. Monarhul a trecut apoi în revistă trupele și s-a deplasat, împreună cu Regina Letizia și Infanta Sofia, la tribuna regală.

La rândul său, Prințesa Leonor a ocupat locul de onoare. Prințesa a purtat o uniformă militară kaki cu mâneci lungi și o șapcă cu cozoroc (este prima dată când poartă acest accesoriu, deoarece până acum a purtat întotdeauna o beretă), la fel ca ceilalți 259 de cadeți din anul cinci care au primit funcția de locotenent. Restul cadeților au purtat costume de epocă. Trebuie amintit că viața profesională a Prințesei Leonor în forțele armate are un curriculum special datorită statutului său de moștenitoare. Prințesa a făcut două cursuri într-un singur modul. A început anul întâi și, după ce a depus jurământul de credință, a intrat în anul al doilea. Formarea ei profesională va continua cu alte cursuri. 

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Printesa Kate la Trooping the Colour   GettyImages 2157666051 jpg
Maria Sharapova logodnic Alexander profimedia 0886927334 jpg
Principesa Sofia si Constanta Iorga la Ziua de 4 iulie a SUA   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale  (5) jpeg
Charlotte Diana Meghan colaj jpg
Printul Vincent si tatal sau, Regele Frederik al Danemarcei   profimedia 0886736249 jpg
Regina Letizia Regele Felipe și Sofia GettyImages 2160437760 jpg
Regina Mary în Groenlanda Foto Instagram jpg
Prințul William în Scoția Foto Getty Images (2) jpg
Printesa Olympia si Printul Pavlos al Greciei   profimedia 0886332661 jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer GettyImages 2160248702 jpg
poza oficiala botez archie jpeg
Poppy Delevingne   Instagram 2 jpg
harry archie meghan markle jpeg
Regele Juan Carlos si fiul sau, Regele Felipe al Spaniei   GettyImages 478253618 jpg
Regina Camilla Ducesa Sophie Foto Getty Images jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Charles în Scoția Foto GettyImages jpg
Printesa Kate, Regina Letizia si Printesa Mette Marit  Getty Images jpg