O încoronare cum n-a mai fost, Charles ignoră tradițiile istorice! Familiile regale așteptate pe 6 mai

31 martie, 2023

Încoronarea Regelui Charles se anunță spectaculoasă. Monarhul se va bucura de o ceremonie cum n-a mai fost, iar o importantă tradiție istorică va fi ruptă!

Regele Charles  profimedia 0749026857 jpg

Ce familii regale ale lumii sunt așteptate la încoronarea lui Charles din 6 mai?

Familia regală britanică nu va fi singura familie regală care va participa la încoronarea regelui Charles al III-lea. Potrivit ”The Telegraph”, va exista o rupere a tradiției, iar evenimentul este comparat mai degrabă cu o nuntă.

Potrivit sursei citate, încoronarea se făcea până acum în Marea Britanie într-o ceremonie oarecum de taină. Încoronarea însăși era o taină, un eveniment ce se săvârșea între suveran și supușii săi. Însă în vremurile actuale, curiozitatea este mare și multe familii regale doresc să participe.

De exemplu, Prințul Albert de Monaco a fost primul membru regal care și-a anunțat prezența, arătându-se extrem de nerăbdător și dornic să facă parte din importanta ceremonie. Iar ista s-a extins considerabil.

Potrivit Mail on Sunday, sunt așteptați Regele Felipe și Regina Letizia ai Spaniei, Regii Iordaniei, Sultanul din Brunei, Sultanul din Oman, familii regale scandinave, prinți și prințese din toată lumea, toți apropiați de Regele Charles.

”Lista invitaților seamănă cu una de nuntă”, dezvăluie sursele citate.

Străinii vor veni, însă Charles nu are nici până la ora actuală confirmarea că vor fi prezenți la încoronare toți ai lui. Desigur, e vorba de mezinul Harry și soția Meghan Markle, care nu au comentat în niciun fel invitația primită pentru evenimentul anului din Regat.

Recent a fost confirmată prezența tuturor celor trei copii ai Prinților de Wales, George, Charlotte și Louis. Potrivit The Times, aceștia vor asista la ceremonie alături de părinții lor, Prințul moștenitor William și Prințesa Catherine, așa cum este numită formal Kate Middleton.

Prințesa Charlotte și fratele ei mai mic, Prințul Louis, vor lua parte la procesiunea de încoronare a bunicului lor, Regele Charles al III-lea, care va avea loc la 6 mai, la Westminster Abbey, potrivit unor informații citate de Hello Magazine. Se știe deja că fratele lor mai mare, Prințul George, va juca un rol „semnificativ” în acea zi. Iată că acum e o certitudine faptul că toți cei trei copii ai Prințului și Prințesei de Wales vor lua parte la ceremonie.

Foto: Getty și ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

regele charles valea zalanului jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif profimedia 0780774709 jpg
Jared Kushner si Ivanka Trump in Iordania si Grecia  Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta din Iordania 2023  Casa Regala (1) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0780904770 jpg
Nunta iordaniană a Prințului Hussein cu Rajwa, Profimedia (2) jpg
Charlene Monaco GettyImages 1258334722 jpg
Regele Charles în România foto  GettyImages jpg
Rania nuntă regală profimedia 0780889521 jpg
Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (2) jpg
Regina Rania Al Abdullah, la nunta fiului său cel mare, Profimedia (1) jpg
rajwa hussein miri (1) jpg
kate middleton tiara jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780779231 jpg
nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780804179 jpg
Prințul Harry foto  Gettyimages jpg