O Meghan Markle a Spaniei? O mătușă a lui Juan Carlos era model cubanez

13 februarie, 2024

Și Familia Regală a Spaniei a avut o Meghan Markle rebelă. Se numea Marta Esther, era model de succes la New York și i-a sucit mințile Prințului Alfonso de Bourbon, fiul Regelui Alfonso al XIII-lea și, prin urmare, unchiul lui Juan Carlos.

Marta Esther, cubaneza care a devenit o Meghan Markle pentru Familia Regală spaniolă.FOTO:Profimedia
Marta Esther, cubaneza care a devenit o Meghan Markle pentru Familia Regală spaniolă.FOTO:Profimedia

La 4 februarie 1993, o cubaneză pe nume Marta Esther Rocafort Altuzarra, care a aparținut, pentru foarte scurt timp, Familiei Regale spaniole, a murit la Miami la vârsta de 80 de ani. La vârsta de 20 de ani, Marta Esther era un model haute couture de succes la New York. Acolo l-a și cunoscut pe Prințul Alfonso de Bourbon, fiul Regelui Alfonso al XIII-lea și, prin urmare, unchiul lui Juan Carlos.

În ciuda faptului că era primul fiu născut al Regelui Spaniei și Prinț Moștenitor, Alfonso a trebuit să își concentreze atenția asupra sănătății sale, din cauza bolii ereditare de care suferea încă de la naștere: hemofilia, o tulburare gravă de coagulare a sângelui care i-a marcat întreaga viață, obligându-l să petreacă perioade lungi de timp în repaus sau în sanatorii.

Prințul Alfonso și primul mariaj cu cubaneza Edelmira Sampedro Ocejo

Când, în 1931, Regele Alfonso al XIII-lea și familia sa au plecat în exil în Franța, l-au trimis pe fiul lor, Alfonso, într-un sanatoriu din apropierea orașului elvețian Lausanne. Acolo, prințul a întâlnit o cubaneză pe nume Edelmira Sampedro Ocejo, o tânără burgheză, fiica unor moșieri cubanezi, de care s-a îndrăgostit. Regele Alfonso al XIII-lea s-a opus acestei relații. O burgheză străină nu era de ajuns pentru fiul său, care, în ciuda circumstanțelor, era totuși succesorul său. Dar Prințul Alfonso de Bourbon și-a impus dorința și, la 11 iunie 1933, a renunțat oficial la tron, deși și-a păstrat titlul de Alteță Regală și a primit titlul de Conte de Covadonga.

Fără presiunea Coroanei în spate, el s-a căsătorit cu Edelmira la Lausanne, nuntă la care Regele Alfonso al XIII-lea a refuzat să participe. Unirea nu a durat mult timp. În 1936, Edelmira și-a părăsit soțul și a cerut divorțul.

Fascinat de Marta Esther, a doua lui soție

Unele rapoarte sugerează că unul dintre motive ar fi fost faptul că Alfonso începuse deja să se întâlnească cu o altă cubaneză, modelul Marta Esther Rocafort Altuzarra, deși acest lucru nu a fost niciodată confirmat. După divorț, unchiul lui Juan Carlos s-a stabilit în Statele Unite. Marta Esther Rocafort era acum obsesia lui. Fiica unui renumit dentist cubanez, pe nume Blas Rocafort González, și a Rogeliei Altuzarra Carbonell, la vârsta de 20 de ani, Marta Esther a strălucit pe podiumurile din New York ca model haute couture. Creatorul de modă spaniol Juanjo Rocafort, care a murit în 2020 la vârsta de 76 de ani din cauza coronavirusului, a fost nepotul ei.

Pe 3 iulie 1937, Marta Esther și Alfonso de Bourbon s-au căsătorit, din nou spre nemulțumirea Regelui Alfonso al XIII-lea, care, se spune, a numit-o pe noua soție a fiului său "Șopârla". Nunta a fost sărbătorită la Havana, la 3 iulie 1937, la doar două luni după divorțul de prima sa soție, Edelmira, iar printre cei prezenți s-a numărat și președintele Cubei, Fulgencio Batista. Încă o dată, dragostea a fost de scurtă durată pentru Alfonso de Bourbon. La câteva luni după ce au spus „Da", Marta Esther Rocafort Altuzarra și prințul s-au separat. Divorțul a fost pronunțat la Havana, la 8 ianuarie 1938.

După desfacerea căsătoriei lor, Marta Esther Rocafort s-a stabilit definitiv în Statele Unite. La doar două luni de la divorțul de Alfonso de Bourbon, ea s-a căsătorit din nou, de data aceasta la Miami, la 18 martie 1938, cu milionarul american E. H. Adkins.

Nici fiul lui Alfonso al XIII-lea nu a rămas singur mult timp. De data aceasta, interesul săua fost captat de o dansatoare dintr-un club de noapte, Mildred Gaydon. La șase luni de la nunta Martei Esther din Miami, Alfonso de Bourbon murea în același oraș, pe 6 septembrie 1938, în urma unui accident de mașină în care Gaydon îl însoțea.

Cea de-a doua căsătorie a Martei Esther Rocafort a fost de scurtă durată, iar modelul a divorțat din nou la câteva luni de la căsătorie. Ea s-a recăsătorit a treia oară, cu cubanezul Rodolfo Caballero. Perioada în care a făcut parte din Familia Regală spaniolă a fost scurt, dar de impact și a provocat un scandal uriaș similar celui iscat de Meghan Markle în Familia Regală britanică.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg