O nouă lună de miere? Letizia și Felipe se întorc în Iordania, unde și-au celebrat dragostea după nuntă

27 septembrie, 2024

Regii Spaniei vor fi primiți de Regele Abdullah și Regina Rania într-o călătorie care va aminti de prezentarea lor oficială ca Prinț și Prințesă de Asturia la doar o săptămână după nunta lor în Catedrala Almudena, unde au participat la nunta Prințului Hamzah. 

O imagine candidă cu cuplul regal spaniol din 2004. FOTO: Profimedia
O imagine candidă cu cuplul regal spaniol din 2004. FOTO: Profimedia

2024 este un an al aniversărilor rotunde pentru cuplul regal spaniol: 10 ani de la proclamarea lui Felipe ca Rege al Spaniei în fața Parlamentului spaniol și 20 de ani de la nunta lui cu fosta jurnalistă Letizia Rocasolano. În plus, în această toamnă, cuplul regal spaniol va repeta călătoria pe care au făcut-o în timpul lunii de miere, deoarece au acceptat invitația personală a Regelui Abdullah și a Reginei Rania și se vor afla în țara din Orientul Mijlociu în primul weekend din octombrie.

Amintiri de acum 20 de ani

Felipe și Letizia s-au căsătorit la 22 mai 2004 în Catedrala Almudena din Madrid și a fost o zi care a intrat în istorie: căsătoria prințului moștenitor și prima nuntă de stat organizată în Spania după aproape un secol. Membrii a 38 de case regale, 15 șefi de stat și președinți de guvern, prim-miniștri, reprezentanți ai lumii culturii și sportului au călătorit în Spania. Sărbătorile au durat două zile, iar 24 de ore mai târziu, noul cuplu a pornit într-o lună de miere prin Spania, care i-a dus la Cuenca, Albarracín, Zaragoza, Sos, Olite și San Sebastián, înainte de a pleca în Iordania.

În timpul primei lor călătorii în Iordania, cuplul proaspăt căsătorit nu numai că a vizitat celebrul sit arheologic de la Petra, dar a făcut și prezentarea oficială în calitate de Prinț și Prințesă de Asturia la o nuntă care a avut loc în acele zile la Curtea Hașemită, cea a Prințului Hamzah bin Hussein, care era pe atunci moștenitorul tronului și care în 2021 a fost acuzat de instigare la o tentativă de lovitură de stat împotriva fratelui său. A fost, de asemenea, momentul în care Regele Abdullah a întâlnit-o pe Regina Letizia, deoarece doar Regina Rania a călătorit la nunta care a avut loc în Catedrala Almudena, o apariție care a făcut istorie. 

La nunta regală de la curtea hașemită au participat și Marea Ducesă Maria Teresa de Luxemburg, Regina Fabiola a Belgiei împreună cu Prințul Philippe și Prințesa Mathilde a Belgiei, Prințul Haakon și Prințesa Mette-Marit a Norvegiei, Prințul Andrew al Angliei, Prințul Paul și Nicholas al Greciei, Prințesa Astrid a Luxemburgului, Prințul Pavlos și Nicholas ai Greciei, Prințul Salman al Arabiei Saudite, Kardam și Miriam ai Bulgariei (Prințul de Tîrnovo a murit în 2015, iar ea s-a recăsătorit în 2022 cu un văr primar al Regelui Abdullah); Sultanul din Brunei și reprezentanți ai familiilor regale din Oman și Bahrain au participat, de asemenea. În total, 4 000 de invitați, inclusiv membri ai familiei regale, autorități și militari.

Festivitățile au început cu o recepție la Palatul Regal Zahran din Amman, și au continuat cu o cină de gală și o petrecere privată în fața Mării Roșii, mai exact în Palatul din Aqaba, care a fost una dintre reședințele preferate ale Regelui Hussein, aflat în doliu. Letizia a purtat atunci un deux-pieces creat de Felipe Varela, care avea să devină designerul ei preferat pentru o bună perioadă de timp.

FOTO: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Sophie Ducesa de Edinburgh la crama Domaine Evremond, Profimedia (3) jpg
Regina Mary, Regele Frederik, Prințul moștenitor Christian și frații lui Foto Getty Images (3) jpg
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
Regina Letizia a Spaniei profimedia 0912123343 jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei Foto Profimedia (2) jpg
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
Prințul Harry  foto   GettyImages jpg
Carole Middleton, Michael Middleton cu copiii lor Pippa Middleton si James Middleton   GettyImages 113286742 jpg
Printesa Claire, Printul Laurent al Belgiei   GettyImages 481502644 jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
William și Harry în tinerețe jpg
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Prințesa Beatrice și Sarah Ferguson jpg