O nouă pierdere în Familia Regală română. Majestatea Sa Margareta e din nou în doliu

18 septembrie, 2024

Zile triste pentru Custodele Coroanei române. Unchiul acesteia și, totodată, ginerele Principesei Ileana a României a murit zilele trecute.

Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg

După greaua comemorare a mamei Principelui Radu, de la începutul lunii, septembrie continuă cu o altă veste tristă: unchiul din Austria al Majestății Sale Margareta s-a stins din viață, la trei ani după decesul soției sale.

Este vorba despre Baronul Hanns von Holzhausen, soțul Arhiducesei Maria-Magdalena a Austriei și ginerele Principesei Ileana a României. La rândul ei, Arhiducesa era nepoată a Regelui Carol al II-lea şi verişoară a Regelui Mihai și era foarte apropiată de Majestatea Sa Margareta, venind des în România, după 2008. După ce a trăit o parte din anii adolescenţei în Statele Unite ale Americii, Arhiducesa Maria-Magdalena s-a stabilit pentru totdeauna în Austria, la Salzburg, unde a avut trei copii cu Baronul Hanns von Holzhausen: pe Baronul Johannes, Baronul Georg şi pe Baroana Alexandra von Holzhausen.

În anul 2008, Arhiducesa Maria Magdalena şi Baronul Hanns von Holzhausen au venit împreună cu un număr de personalităţi austriece la Bucureşti şi au fost oaspeţii Custodelui Coroanei şi ai Principelui Radu la Palatul Elisabeta. Din acel moment, cele două familii au fost nedespărţite.

Apoi, Arhiducesa a călătorit împreună cu soţul ei, alături de Custodele Coroanei şi de Principele Radu, în Trenul Regal şi a vizitat multe oraşe din ţară, precum Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Alba Iulia, Braşov şi Făgăraş.

Totodată, Arhiducesa a luat parte la aducerea Inimii Reginei Maria la Castelul Pelişor, în anul 2015, a participat la ziua de 10 Mai la Castelul Peleş, în 2016, cu ocazia aniversării a 150 de ani ai Dinastiei Naţionale. Împreună cu Baronul Hanns von Holzhausen, a participat la funeraliile Reginei Ana, în august 2016 şi, deşi starea sa de sănătate se deteriorase considerabil, arhiducesa a fost prezentă la funeraliile Regelui Mihai, în decembrie 2017. 

Din păcate, mătușa Majestății Sale Margareta s-a stins din viață în august 2021, iar acum, la trei ani de la acel moment, a plecat dincolo și soțul acesteia.

„Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au aflat cu foarte mare tristețe și regret vestea trecerii la Domnul a Baronului Hanns-Ulrich de Holzhausen, soțul Arhiducesei Maria-Magdalena a Austriei și ginerele Principesei Ileana a României”, transmite Casa Regală română. „Baronul Hanns a fost un om fermecător, bun, generos și modest, un foarte bun prieten al Familiei Regale a României și un adevărat gentleman. Majestatea Sa și Principele Radu sunt cu gândul la cei trei copii ai Arhiducesei Maria-Magdalena și ai Baronului Hanns, Johannes, Georg și Alexandra”, se mai arată în comunicatul remis, în care se menționează că înmormântarea a avut loc ieri, în cursul dimineții de 17 septembrie, la Biserica Evanghelică din orașul austriac Kirchdorf pe Krems.  

FOTO: Casa Regală



Recente pe Ok! Magazine

Charlene de Monaco și fina ei colaj jpg
Prințesa Diana cu fiii ei  foto   GettyImages jpg
Marea Ducesa Maria Teresa de Luxemburg, Regina Mathilde, Printesa Sophie de Liechtenstein si Elke Budenbender  Marea Curte Ducala (3) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia (10) jpg
Kate Middleton, Profimedia (3) jpg
Regele Willem Alexander, Regina Maxima, Prințesele Amalia și Alexia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlotte la Wimbledon alături de fratele George și părinții lor (9) jpg
Kate și William, GettyImages (4) jpg
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
Charlene și Albert de Monaco profimedia 0908553700 jpg
Kate Middleton si Printul William in ziua logodnei, cu Pippa Middleton si James Middleton   Getty Images jpg
Meghan în Columbia, GettyImages (3) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Printesa Amalia a Olandei   Casa Regala olandeza jpg
Charlotte Casiraghi si Dimitri Rassam la Cannes (1) jpg
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg