O nouă seară strălucitoare pentru Majestatea Sa Margareta, la Castelul Peleș

23 octombrie, 2023

Săptămâna aceasta, Custodele Coroanei s-a aflat la Sinaia, unde a avut mai multe întâlniri oficiale, dar și o serată dedicată personalităților din mediul economic, din diplomație și din societatea civilă.

Custodele Coroanei și Principele Consort la serata de la Castelul Peleș. FOTO: Casa Majestății Sale
Custodele Coroanei și Principele Consort la serata de la Castelul Peleș. FOTO: Casa Majestății Sale

Agendă încărcată pentru Familia Regală și săptămâna trecută, cu întâlniri speciale, serate omagiale și un dineu regal oferit în vechiul și impozantul Castel Peleș, care tocmai a împlinit 140 de ani de la inaugurare.

De joi, Custodele Coroanei și Principele Consort s-au aflat la Sinaia, unde au avut mai mulți invitați de seamă și chiar oaspeți la cină. De pildă, la Castelul Foișor, Principele Radu l-a primit joi pe lt.col. Charles Richards, fostul Deputy Master al Casei Reginei Elisabeta a II-a. Apoi, Majestatea Sa Margareta și soțul său, acompaniați de Principesa Sofia, au găzduit o seară dedicată relațiilor bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii, stabilite la 14 iunie 1880, sub domnia lui Carol I al României și în timpul celui de-al 19-lea Președinte al Statelor Unite, Rutheford B. Hayes.

La întâlnirea cu ambasadoarea Kathleen Ann Kavalec, cu ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și cu personalitățile diplomatice și economice din România și din Statele Unite, Majestatea Sa Margareta a purtat o rochie în clini cu pantofi escarpin aurii, un set de bijuterii cu perle și o frumoasă broșă prețioasă.

În a doua parte a serii, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au oferit o recepție în Sala de Concerte a Castelului Peleș.

Și tot joi, la Castelul Peleș, Custodele Coroanei a conferit, ca în fiecare an, decorații regale unor personalități și instituții din România. Printre cei decorați s-au aflat și astronautul Dumitru Prunariu, distins cu Decorația Regală Nihil Sine Deo, Bianca Brad, care a primit Medalia Custodele Coroanei Române, și Malvina Cservenschi, decorată cu Ordinul Coroana României, în grad de Cavaler. Lor li s-au alăturat lt.col. Charles Richards și Sir Clive Alderton, Cavaler Comandor al Ordinului Regal Victorian și secretar privat principal al Regelui Charles al III-lea, ambii distinși cu Ordinul Coroana României. 

La ceremonia de decorare, însăși Majestatea Sa Margareta a fost de-a dreptul strălucitoare, în rochia sa din dantelă aurie, cu geantă plic și pantofi în ton, însoțită de Principele Radu, la fel de elegant în smokingul său cu papion.

Weekendul s-a încheiat cu prezența cuplului regal la turneul de tenis feminin Transylvania Open, organizat la Cluj, unde Majestatea Sa Margareta i-a înmânat Marele Trofeu jucătoarei germane Tamara Korpatsch.

FOTO: Daniel Angelescu/Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG
FotoJet Amelia jpg
Regele Charles și Regina Camilla la Catedrala St Paul Londra Foto Getty Images (4) jpg