O nouă seară strălucitoare pentru Majestatea Sa Margareta, la Castelul Peleș

23 octombrie, 2023

Săptămâna aceasta, Custodele Coroanei s-a aflat la Sinaia, unde a avut mai multe întâlniri oficiale, dar și o serată dedicată personalităților din mediul economic, din diplomație și din societatea civilă.

Custodele Coroanei și Principele Consort la serata de la Castelul Peleș. FOTO: Casa Majestății Sale
Custodele Coroanei și Principele Consort la serata de la Castelul Peleș. FOTO: Casa Majestății Sale

Agendă încărcată pentru Familia Regală și săptămâna trecută, cu întâlniri speciale, serate omagiale și un dineu regal oferit în vechiul și impozantul Castel Peleș, care tocmai a împlinit 140 de ani de la inaugurare.

De joi, Custodele Coroanei și Principele Consort s-au aflat la Sinaia, unde au avut mai mulți invitați de seamă și chiar oaspeți la cină. De pildă, la Castelul Foișor, Principele Radu l-a primit joi pe lt.col. Charles Richards, fostul Deputy Master al Casei Reginei Elisabeta a II-a. Apoi, Majestatea Sa Margareta și soțul său, acompaniați de Principesa Sofia, au găzduit o seară dedicată relațiilor bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii, stabilite la 14 iunie 1880, sub domnia lui Carol I al României și în timpul celui de-al 19-lea Președinte al Statelor Unite, Rutheford B. Hayes.

La întâlnirea cu ambasadoarea Kathleen Ann Kavalec, cu ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și cu personalitățile diplomatice și economice din România și din Statele Unite, Majestatea Sa Margareta a purtat o rochie în clini cu pantofi escarpin aurii, un set de bijuterii cu perle și o frumoasă broșă prețioasă.

În a doua parte a serii, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au oferit o recepție în Sala de Concerte a Castelului Peleș.

Și tot joi, la Castelul Peleș, Custodele Coroanei a conferit, ca în fiecare an, decorații regale unor personalități și instituții din România. Printre cei decorați s-au aflat și astronautul Dumitru Prunariu, distins cu Decorația Regală Nihil Sine Deo, Bianca Brad, care a primit Medalia Custodele Coroanei Române, și Malvina Cservenschi, decorată cu Ordinul Coroana României, în grad de Cavaler. Lor li s-au alăturat lt.col. Charles Richards și Sir Clive Alderton, Cavaler Comandor al Ordinului Regal Victorian și secretar privat principal al Regelui Charles al III-lea, ambii distinși cu Ordinul Coroana României. 

La ceremonia de decorare, însăși Majestatea Sa Margareta a fost de-a dreptul strălucitoare, în rochia sa din dantelă aurie, cu geantă plic și pantofi în ton, însoțită de Principele Radu, la fel de elegant în smokingul său cu papion.

Weekendul s-a încheiat cu prezența cuplului regal la turneul de tenis feminin Transylvania Open, organizat la Cluj, unde Majestatea Sa Margareta i-a înmânat Marele Trofeu jucătoarei germane Tamara Korpatsch.

FOTO: Daniel Angelescu/Casa Majestății SaleRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Getty (11) jpg
Emma Tallulah Behn, fiica lui Marta Luisa a Norvegiei  profimedia 0851678162 jpg
Meghan Markle sursa  profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei prinscreen daily mail png
Prințul William cu Renee Salt, supraviețuitoare a Holocaustului foto  GettyImages jpg
Prințesa Beatrice în argintiu jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer GettyImages 2032788897 jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regina Camilla și Olena Zelenska, GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar  profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry foto  GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg