O nouă vizită regală! Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au ajuns la Luxemburg

21 mai, 2024

Cuplul regal român se află în Marele Ducat pentru o vizită de trei zile la verii luxemburghezi.

Custodele Coroanei și Principele Consort sunt din nou în deplasare diplomatică. FOTO: Casa Regală
Custodele Coroanei și Principele Consort sunt din nou în deplasare diplomatică. FOTO: Casa Regală

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au ajuns ieri dimineață la Luxemburg, cei doi continuându-și seria de vizite externe pentru a sublinia rolul României în Uniunea Europeană și NATO și pentru a susține aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

Majestatea Sa Margareta a fost foarte șic în ținuta sa de călătorie în nuanțe telurice și remarcăm faptul că și acesteia îi plac espadrilele cu platformă, pe care le-am tot văzut purtate și de Prințesa Kate și Regina Letizia și care sunt totodată feminine și confortabile.

Custodele Coroanei și Principele Consort au fost întâmpinați la Aeroportul din Luxemburg de Alexandrina-Livia Rusu, ambasadorul României în Marele Ducat. Vizita în Luxemburg va dura trei zile, timp în care cuplul regal român se va întâlni și cu rudele luxemburgheze.

Ca să înțelegem relațiile de rudenie, trebuie să privim un pic spre trecut, în istoria comună a ambelor Case. Marele Duce Adolphe (suveranul Marelui Ducat între 1890-1905) a fost unchiul Reginei Elisabeta a României. Regele Mihai și Regina Ana erau amândoi înrudiți cu Marele Duce Jean prin regii Portugaliei și prin Familia Regală de Bourbon-Parma. Astfel, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Marele Duce Henri sunt veri de gradul al doilea.

În timpul domniei Marii Ducese Charlotte, Regina Mamă Elena a fost adesea oaspetele Familiei Regale luxemburgheze, iar Regele Mihai I și Regina Ana au fost de multe ori oaspeții Marelui Duce Jean și ai Marii Ducese Josephine-Charlotte.

Regele Mihai a vizitat Luxemburgul în cadrul turneului său oficial NATO în anul 1997. Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au efectuat vizite în Marele Ducat de Luxemburg în anii 2003 (ianuarie) 2003 (decembrie), 2005, 2006, 2011, 2012 și 2019.

Marele Duce Henri și Marea Ducesă Maria-Teresa au efectuat o vizită de Stat în România în anul 2004, iar Marele Duce Henri a revenit la București, ca oaspete al Familiei Regale, în anul 2011 și în anul 2017. De asemenea, Principele Jean de Luxemburg a vizitat România în anii 2004 și 2009, iar Principele Guillaume de Luxemburg a vizitat țara noastră în anii 2014 și 2022.

În afară de București și Luxemburg, în ultimii treizeci de ani, Familiile Regale română și luxemburgheză s-au întâlnit în fiecare an, cu ocazii oficiale sau de familie la Londra, Madrid, Bruxelles, Stockholm și Roma.

FOTO: Casa Majestății SaleRecente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco Foto Getty Images (5) jpg
Carole și Michael Middleton Foto Profimedia (4) jpg
Poppy Delevingne, Poppy Jamie, Eiza Gonzalez, Printesa Olympia a Greciei si Lily Jean in Ibiza   Instagram jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg
Regele Felipe in ziua incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, Regina Letizia, Printesa Leonor, Infanta Sofia   GettyImages 450860120 jpg
Regele Felipe si Regina Letizia in ziua Incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, si Regele Juan Carlos in ziua abdicarii fortate   Getty Images jpg
Audrey Hepburn ;i Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie si Lady Louise Windsor  la Trooping the Colour 2024  profimedia 0881839450 jpg
Printul Albert de Monaco si Printesa Charle, cu copiii Printul Jacques si Printesa Gabriella cu flacara olimpica   Eric Mathon, Axel Bastello, Michael Alesi, Gaetan Luci, Palatul Princiar (4) jpg
Royal Ascot jpg
Louis Ducruet si Marie Ducruet, Printul Albert de Monaco, Printesa Stephanie de Monaco, Camille Gottlieb   GettyImages 1747255950 jpg
Lady Gabriella Kingston Regele Charles si Regina Camilla jpg
Prințesa Beatrice, Foto Getty (1) jpg
kate middleton (4) jpg
Lady Louise Windsor, skinny jeans vs Trooping the Colour   Profimedia jpg
Ducesa Sophie foto GettyImages 2157423693 jpg
Felipe, Letizia, Prințesa Elena, Prințesa Cristina și Inaki Urdangarin, 2011, Getty jpg
Margareta a României în Finlanda colaj Facebook jpg