O nouă vizită regală! Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au ajuns la Luxemburg

21 mai, 2024

Cuplul regal român se află în Marele Ducat pentru o vizită de trei zile la verii luxemburghezi.

Custodele Coroanei și Principele Consort sunt din nou în deplasare diplomatică. FOTO: Casa Regală
Custodele Coroanei și Principele Consort sunt din nou în deplasare diplomatică. FOTO: Casa Regală

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au ajuns ieri dimineață la Luxemburg, cei doi continuându-și seria de vizite externe pentru a sublinia rolul României în Uniunea Europeană și NATO și pentru a susține aspirațiile europene ale Republicii Moldova.

Majestatea Sa Margareta a fost foarte șic în ținuta sa de călătorie în nuanțe telurice și remarcăm faptul că și acesteia îi plac espadrilele cu platformă, pe care le-am tot văzut purtate și de Prințesa Kate și Regina Letizia și care sunt totodată feminine și confortabile.

Custodele Coroanei și Principele Consort au fost întâmpinați la Aeroportul din Luxemburg de Alexandrina-Livia Rusu, ambasadorul României în Marele Ducat. Vizita în Luxemburg va dura trei zile, timp în care cuplul regal român se va întâlni și cu rudele luxemburgheze.

Ca să înțelegem relațiile de rudenie, trebuie să privim un pic spre trecut, în istoria comună a ambelor Case. Marele Duce Adolphe (suveranul Marelui Ducat între 1890-1905) a fost unchiul Reginei Elisabeta a României. Regele Mihai și Regina Ana erau amândoi înrudiți cu Marele Duce Jean prin regii Portugaliei și prin Familia Regală de Bourbon-Parma. Astfel, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Marele Duce Henri sunt veri de gradul al doilea.

În timpul domniei Marii Ducese Charlotte, Regina Mamă Elena a fost adesea oaspetele Familiei Regale luxemburgheze, iar Regele Mihai I și Regina Ana au fost de multe ori oaspeții Marelui Duce Jean și ai Marii Ducese Josephine-Charlotte.

Regele Mihai a vizitat Luxemburgul în cadrul turneului său oficial NATO în anul 1997. Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu au efectuat vizite în Marele Ducat de Luxemburg în anii 2003 (ianuarie) 2003 (decembrie), 2005, 2006, 2011, 2012 și 2019.

Marele Duce Henri și Marea Ducesă Maria-Teresa au efectuat o vizită de Stat în România în anul 2004, iar Marele Duce Henri a revenit la București, ca oaspete al Familiei Regale, în anul 2011 și în anul 2017. De asemenea, Principele Jean de Luxemburg a vizitat România în anii 2004 și 2009, iar Principele Guillaume de Luxemburg a vizitat țara noastră în anii 2014 și 2022.

În afară de București și Luxemburg, în ultimii treizeci de ani, Familiile Regale română și luxemburgheză s-au întâlnit în fiecare an, cu ocazii oficiale sau de familie la Londra, Madrid, Bruxelles, Stockholm și Roma.

FOTO: Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg