"Oi fi rege, dar nu-s bogat!" N-are palate, salariul lui e mic, iar regina lui își reciclează hainele

14 martie, 2023

Titlurile regale nu vin la pachet cu conturi bogate în bancă. Cel puțin asta pretinde unul dintre cei mai populari regi europeni, Felipe al Spaniei.

Regina Letizia și Regele Felipe al Spaniei, în ultima zi a vizitei oficiale în Angola (13) jpg

Anul trecut, Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a dezvăluit că este unul dintre cei mai săraci monarhi din lume, după ce a publicat detalii despre propria avere, pentru a se distanța de scandalurile de corupție care-l vizează pe tatăl său, fostul Rege Juan Carlos.

Șeful statului spaniol a recunoscut că veniturile sale totale sunt de circa 2,6 milioane de euro, lucru care-l plasează cu mult în spatele defunctei Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care valora anul trecut 500 de milioane de dolari și aproape de averile nete ale monarhilor din Lesotho și Bhutan.

Regele Felipe și-a făcut publică declarația de avere pentru a se îndepărta de scandalurile de corupție de la palat, iar veniturile sale modeste îl plasează în contrast izbitor cu tatăl său, Juan Carlos - despre care se zvonește că a acumulat sute de milioane și a fost acuzat chiar și de spălare de bani.

Regele Felipe al VI-lea, în vârstă de 55 de ani, care a preluat tronul când Juan Carlos a abdicat în 2014, a dezvăluit că nu deține proprietăți sau case. Toate reședințele regale, inclusiv palatul regal din Madrid, sunt deținute de statul spaniol.

Averea sa totală, conform declarației de avere de anul trecut, cuprinde 2,27 milioane de euro deținute în conturi bancare sau fonduri de investiții, plus opere de artă și bijuterii în valoare de 305.000 de euro.

Se spune că economiile regelui au fost făcute din salariul regal pe care l-a primit ca prinț și apoi rege în ultimii 24 de ani. Salariul său actual este de 259.000 euro, dintre care 100.000 euro fiind impozitul pe venit. 

Cât despre soția sa, Regina consoartă Letizia, aceasta are un salariu anual de 142.000 de euro.

În comparație cu majoritatea monarhilor europeni și mondiali, Regele Felipe poate părea chiar un tip sărac. Ăsta să fie motivul pentru care Regina Letizia își reciclează ținutele și poartă mult Zara și Mango?

La polul opus, în fruntea listei celor mai bogați suverani se află Regele Thailandei, a cărui avere se ridică la 43 de miliarde de dolari. Ceva diferență e...

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg
Regele Charles și Regina Camilla în Germania (10) jpg
FotoJetAnne și Kate jpg
Lady Margarita profimedia 0093319524 jpg
charlene si familia
Charles si Camilla la Highgrove (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, și Prințul William,  Bafta, Getty (1) jpg
meghan markle 1 jpg
Printul Harry   GettyImages 1425237886 jpg
Sarah Ferguson, GettyImages 1421646121 jpg
accident auto prințesa diana 1 jpg