Or fi ei socrii viitorului Rege al Angliei, dar soții Middleton sunt azi falimentari

3 aprilie, 2024

Părinții lui Kate Middleton, odinioară antreprenori de succes, n-au strâns banii necesari pentru a evita falimentul firmei lor.

Socrii Prințului William au pierdut afacerea de familie, Party Pieces. FOTO: Profimedia
Socrii Prințului William au pierdut afacerea de familie, Party Pieces. FOTO: Profimedia

Soții Middleton traversează una dintre cele mai negre perioade din viața lor. Fiica lor cea mare, Prințesa de Wales, s-a îmbolnăvit grav și, în urma operației de la finalul lunii ianuarie, testele au arătat că suferă de o formă de cancer. Bătălia ei pentru viață a strâns și mai mult familia în jurul ei, însă asta a însemnat și ca senioara Carole Middleton să se mute cu ea, pentru a o ajuta cu copiii și cu treburile zilnice, în timp ce Michael Middleton, aflat și el în apropiere, încearcă să se facă și el util. Iar acum, ca și cum toate acestea n-ar fi fost îndeajuns de greu de dus, afacerea lor e falimentară, fără nicio cale de a putea fi recuperată.

Tehnic vorbind,Party Pieces a intrat în administrare anul trecut, datorând creditorilor 2,6 milioane de lire sterline. Iar acum, Interpath Advisory (IA), firma responsabilă de gestionarea insolvenței afacerii conduse de părinții Prințesei Kate, a recunoscut că nu va putea plăti costurile de recuperare, deoarece suma tot mai mare depășește 260.000 de lire sterline. Și asta pentru că procesul de insolvență a presupus mai multe ore decât se așteptau pentru a îndeplini cerințele legale și pentru a răspunde la întrebările creditorilor.

Party Pieces a fost înființată de părinții Prințesei Kate, Carole și Michael Middleton, în 1987, ca o afacere care vindea accesorii pentru petreceri și a avut atât de mult succes, încât banii generați au ajutat la plata trimiterii Prințesei Kate și a fraților ei, Pippa și James, la prestigiosul Marlborough College. Dar, de atunci, a întâmpinat dificultăți financiare în timpul pandemiei și, în cele din urmă, a intrat în administrare.

Anul trecut, afacerea a fost vândută antreprenorului James Sinclair pentru 180.000 de lire sterline, prin intermediul unui proces de administrare pre-pack, potrivit Times, lăsând Interpath Advisory cu fonduri limitate pentru a-și îndeplini obligațiile față de creditori.

Mama Prințesei de Wales, Carole, s-a retras din conducerea zilnică a afacerii în 2019 și a devenit ambasador al mărcii, dar a fost "adusă înapoi" pentru a ajuta la conducerea companiei, în timp ce aceasta căuta un acord de salvare în primăvara anului 2023.

Acum, în contextul medical și emoțional dat, eșecul acestei afaceri este cel mai puțin important. Imposibilitatea de-a plăti acea sumă e minoră pe lângă tema care preocupă opinia publică de pe întreg mapamondul, și anume recuperarea sănătății lui Kate Middleton.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg