Palatul este „o închisoare de aur", unde Familia Regală trăiește o „nefericire crudă"

3 aprilie, 2024

Un expert a afirmat că starea actuală a Firmei este una îngrijorătoare, Familia Regală fiind prinsă în prezent într-un ciclu de „nefericire crudă".

regele charles camilla printesa kate middleton si printul william Foto Profimedia

Casa Regală britanică a mai traversat, de-a lungul istoriei, perioade grele, nefaste chiar, însă criza actuală pare să fie una decisivă pentru viitorul monarhiei.

Într-un articol postat de „The New Statesman”, jurnalistul politic Lewis Goodall compară Familia Regală cu o „închisoare de aur", întrucât susține că „instituția lucrează pentru noi", dar nu și pentru ei. El consideră că membrii Familiei Regale, în special Regele Charles și Prințesa de Wales, după diagnosticarea lor cu cancer, sunt tratați ca „proprietate publică" și nu se pot proteja de ochii curioși ai lumii, oricât de mult ar încerca.

Familia Windsor trăiește în lux, în palate, cu curteni, planificatori și servitori. Dar este o închisoare de aur. În schimbul opulenței și prestigiului,  se plătește un preț - fuziunea dintre familie și stat. Este o contopire crudă, ceea ce înseamnă că sinele, familia și țara devin indivizibile, iar atunci când se încearcă divizarea, haosul ne pândește”, notează Lewis Goodall.

„Catherine vrea intimitate? Perfect rezonabil. Ar putea să o aibă? Nu. Pentru că nu există intimitate în cușcă; ea aparține statului, nouă."

Jurnalistul a continuat să critice moralitatea unui astfel de sistem, scriind: „Noi creștem o familie care să ne reprezinte statul. Ei nu au de ales în această privință. Nu pot opta să nu o facă, chiar dacă încearcă, așa cum a făcut Prințul Harry, nu prea pot. Pentru că, în momentul în care o fac, sunt deja proprietate publică".

Concluziona lui? „Cât timp ne vom mai permite cu toții să ne complacem în această cruzime colectivă? Sau să furăm destinul, să provocăm un ciclu de nefericire cudă, pentru o datorie care nu trebuie să existe?".

În ultimele opt săptămâni, Familia Regală a fost lovită de două probleme majore de sănătate - Regele Charles și Prințesa de Wales au fost amândoi diagnosticați cu forme nedezvăluite de cancer. Regele și-a făcut prima apariție la un eveniment major în Duminica Paștelui, în timp ce Prințesa Kate a lipsit de la slujba religioasă, deoarece se concentrează pe familia sa și pe tratament. Dar oare cât timp vor putea îndura presiunea revenirii? Și, văzută din punctul de vedere al lui Lewis Goodall, cât va mai putea această monarhie să funcționeze?Recente pe Ok! Magazine

Prințul Edward, Duce de Edinburgh, GettyImages (4) jpg
Nicolae al României și familia (1) jpg
charlene monaco beatrice borromeo profimedia 0864842794 jpg
Regina Letizia a Spaniei alături de Regina Rania a Iordaniei, Profimedia (6) jpg
Carole Michael Pippa James Middleton GettyImages 1144555676 jpg
Charles Spencer   captura de ecran png
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images (1) jpg
Frederik și Regina Mary la deschiderea expoziției Frederik X Regele Viitorului, GettyImages (6) (1) jpg
Regina Sofia a Spaniei Foto profimedia (6) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la incoronarea lui Charles jpg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (3) jpg
Kate și William, Getty (8) jpg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Citatele inspirationale ale reginei Elisabeta  Ce a spus despre printesa Diana, foto Pinterest  jpg
Regele Willem Alexander al Țărilor de Jos, Regina Maxima și Prințesele Amalia, Alexia și Ariane  Profimedia (2) jpg
Carole Middleton, Michael Middleton la Incoronare   GettyImages 1252743671 jpg
Printul Frederik si presupusa amanta Genoveva Casanova   Casa Regala daneza, Instagram jpg