Par doi turiști curioși! Vizita neașteptată făcută de Regele Frederick și Regina Mary ai Danemarcei

7 martie, 2024

Regele Frederik și Regina Mary au făcut o vizită privată la Catedrala Roskilde, unde sunt înmormântați monarhii danezi.

Regele Frederik si Regina Mary (1) jpg

Regele Frederick și Regina Mary a Danemarcei au fost fotografiați împreună la câteva luni de la urcarea lor pe tron. La 14 ianuarie, primul născut al reginei Margrethe a fost proclamat rege după abdicarea mamei sale, deschizând o nouă eră.

Acum, cuplul regal a făcut o vizită neașteptată, s-a deplasat marți la catedrala Roskilde din nordul insulei Zealand, într-o călătorie privată, dar cu un scop clar: regele și regina scriu "o poveste regală specială".

Regele Frederick și Regina Mary nu au devenit scriitori, dar vor să onoreze istoria dinastiei domnitoare a Danemarcei printr-o serie de vizite care au început chiar anul trecut. Casa Regală a fost însărcinată să difuzeze fotografiile, așa cum a făcut-o de data aceasta în 2023, sub titlul: "O poveste regală specială...".

Prima oprire în această călătorie prin istorie a fost Castelul Rosenborg din Copenhaga, însoțită de copiii lor. Acolo au aflat cum monarhia a trecut de la a fi electivă la a deveni o putere absolută și la originea monarhiei constituționale care este astăzi. Nu se așteptau să fie copleșiți de prezent în această călătorie prin trecut. Iar între o vizită și alta, cuplul a urcat pe tron, așa că a doua oprire din această călătorie istorică a fost deja făcută ca regi. 

Acum, povestea regală continuă la Catedrala Roskilde, pe care au vizitat-o marți. Acest templu gotic datează din secolul al XII-lea, iar importanța sa constă în faptul că acolo sunt îngropate rămășițele mai multor regi și regine ale Danemarcei. În total, 37 de regi sunt îngropați în acel panteon regal.

Această călătorie i-a impresionat pe Regele Frederick și pe Regina Mary, care au spus că "impresionanta catedrală acoperă o perioadă de peste 500 de ani, de la frumoasa capelă a Sfinților Trei Regi, cu impresionanta piatră funerară a lui Christian III, Frederick II și Christian I, la magnificul mormânt din Capela Glücksborgernes, unde sunt îngropați Christian IX, Frederick VIII și Christian X și soțiile lor.

Turul a fost condus de Thomas Thulstrup, directorul muzeului Colecției Regilor, care a fost din nou ghid, la fel ca și anul trecut. 

Pe Instagram, una dintre imaginile împărtășite îi arată pe Regele Frederick și Regina Mary a Danemarcei în interiorul bisericii. Regele poartă pantaloni lejeri, o jachetă și o eșarfă la gât, în timp ce soția sa poartă un look total black format din pantaloni și o haină. În următoarea imagine, regele poate fi văzut uitându-se la unele dintre morminte și discutând cu ghidul care i-a însoțit în turul lor.

Foto: Getty Images, Profimedia, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Ducesa Sophie la garden party  profimedia 0871197985 jpg