Pare în vacanță, dar nu e! Cum a fost surprinsă Prințesa Leonor în mijlocul mării?

16 septembrie, 2024

Fiica Regelui Felipe a fost surprinsă navigând împreună cu colegii săi de la Școala Navală de Marină, unde își continuă pregătirea militară.

Viitoarea regină trebuie să învețe și manevrele tehnico-tactice care se fac pe mare. FOTO: Instagram
Viitoarea regină trebuie să învețe și manevrele tehnico-tactice care se fac pe mare. FOTO: Instagram

Pe 29 august, Prințesa Leonor și-a început următoarea etapă de pregătire militară la Escuela Naval de Marín (Școala Navală de Marină). De la 23 iulie, domnișoara cadet din Armata spaniolă este prim aspirant din Promoția 427 a Corpului General al Marinei și, ca atare, exercită comanda asupra subordonaților săi. Viața sa de zi cu zi include pregătirea, educația și instrucția marinărească, cu excursii pe mare împreună cu colegii săi. Într-o nouă imagine prezentată de Academia Navală, poate fi văzută una dintre aceste ocazii, în care Prințesa Leonor navighează împreună cu alți studenți de-a lungul estuarului Pontevedra.

„Câștigând viteză! Ca în fiecare săptămână, studenții Academiei Navale ies pe mare în Ría de Pontevedra pentru a desfășura activități de instruire maritimă. Cunoașterea mediului maritim este esențială în formarea lor ca viitori ofițeri de marină”, se arată în dreptul imaginilor. Imaginile arată o priveliște frumoasă a estuarului și bărcile elevilor care își fac manevrele, în timp ce altele arată bărcile de aproape. Prințesa se află într-una dintre ele, cu o vestă de salvare galbenă și alți trei însoțitori.

„Sunt sigură că aici voi avea ocazia să învăț multe și să împărtășesc multe experiențe importante cu colegii mei de curs”, a scris fiica Regelui Felipe  cu titlu de dedicație în Cartea de onoare a școlii, potrivit presei spaniole. Programul său este unul strict, deoarece deșteptarea are loc la 6.45 dimineața, apoi are opt ore de curs și o oră de sport până la 22.30, când se dă stingerea.

Dovada că este perfect integrată în rutina militară și alături de colegii ei a fost ieșirea pe care a făcut-o sâmbătă, 30 august, după începerea cursului. Grupul a mers la restaurantul Tapería D'Elvi, situat lângă plaja Meira, în Moaña, pentru a testa gastronomia locală. O tradiție pe care elevii școlii o urmează în fiecare an. De asemenea, împreună cu colegii săi, a vizitat câteva restaurante din Pontevedra, așa cum s-a relatat în presa locală.

În luna ianuarie a anului viitor, Prințesa Leonor, care va împlini 19 ani la 31 octombrie, se va îmbarca pe nava de instrucție Juan Sebastián Elcano pentru cea de-a 97-a croazieră de instrucție.

În anul universitar 2025-2026, moștenitoarea tronului spaniol va intra în Academia Generală a Aerului și Spațiului din San Javier (Murcia) cu titlul de elev sublocotenent. După terminarea pregătirii militare, în 2027, ea va ocupa funcțiile de locotenent de infanterie în Corpul General al Armatei, ensign în Corpul General al Marinei și locotenent în Corpul General al Armatei Aerului și Spațiului. În viitor, ea va fi regină, șef de stat și comandant suprem al forțelor armate.

FOTO: Armada de España/Instagram, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Jigme Khesar, Gyalsey Jigme Namgyel, Jigme Ugyen Wangchuck, Printesa Sonam si Regina Jetsun Pema     Casa Regala din Bhutan 3 jpg
Harry și Meghan înainte de ziua Prințului 1, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
Printesa Anne   Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles al III lea cu rugbistele din Noua Zeelanda   GettyImages 2170662093 jpg
FotoJet William și mătușa jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (6) jpg