Pasiunile nebănuite ale Regelui Charles! Cum se relaxează monarhul la 74 de ani

5 aprilie, 2023

Regele Charles, care va fi încoronat pe 6 mai alături de Regina consoartă Camilla, are mai multe pasiuni, printre care și grădinăritul.

Charles GettyImages 1246177465 jpg

Regele Charles obișnuia să se relaxeze pentru a-și lua gândul de la munca sa adesea dificilă printr-o varietate de pasiuni nebănuite. Nu este niciun secret că monarhul este un mare susținător al petrecerii timpului în natură.

Alan Titchmarsh, cel mai iubit grădinar britanic, a rezumat pasiunile lui Charles când a declarat anul trecut pentru Hello Magazine. „Nu există nicio îndoială cu privire la devotamentul și dedicarea regelui față de natură, față de mediu, față de sustenabilitate. Cred că îi cunoaștem obiceiurile, chiar dacă poate că acum nu mai are timp să se exprime ca rege în felul în care o făcea în calitate de Prinț de Wales”.

Regele Charles iubește câinii

Regele Charleseste mare iubitor al câinilor, însă îi îndrăgește cel mai tare pe Beth și Bluebell, câinii soției sale. Regina consoartă Camilla a adoptat perechea de la Battersea Dogs & Cats home în urmă cu mai bine de zece ani și fac parte din familie, locuind alături de cuplul regal la Clarence House.

Au voie „aproape peste tot” în reședința regală, cu o singură excepție: „Nu au voie să doarmă pe pat”, a declarat Majestatea Sa. Cuplul regal este, de asemenea, însoțit adesea de prietenii lor canini la evenimente, cum ar fi vizita la expoziția canină inaugurală de la Dumfries House în 2015.

Iubește sporturile și tradițiile

Regele se bucură, de asemenea, de sporturile și tradițiile istorice, cum ar fi Braemar Gathering din Scoția, unde, anul trecut, el și Ducesa de Cornwall de atunci au fost văzuți bucurându-se de eveniment împreună cu Prințesa Regală și soțul ei, viceamiralul Sir Tim Laurence. Regina Elisabeta nu a putut participa pentru prima dată în cei 70 de ani de domnie.

Regele Charles e pasionat de pictură

Pictura este un alt hobby al regelui, iar unele dintre lucrările sale au fost expuse în cadrul unor expoziții. Pasionat de folosirea acuarelelor pentru a descrie peisaje frumoase și încântătoare, cum ar fi orașul Paro, în timpul unei vizite în Bhutan în 1998, Charles s-a orientat către pictură după ce nu a excelat în ceea ce privește fotografia.

Regele Charles pictează ori de câte ori are ocazia, obișnuia să își ia geanta de piele cu toate accesoriile pentru a picta în diferitele călătorii regale. Anul trecut, el a spus: „Devii din ce în ce mai conștient de lucruri care poate că ți-au scăpat din vedere anterior - lucruri precum calitatea luminii și a umbrelor, a tonurilor și a texturilor și forma clădirilor în raport cu peisajul.

Totul necesită cea mai intensă concentrare și, în consecință, este unul dintre cele mai relaxante și terapeutice exerciții pe care le cunosc. În cazul meu, consider că mă transportă într-o altă dimensiune”.

Pasiunea lui Charles pentru pictură se potrivește perfect cu dragostea sa pentru meșteșugurile de patrimoniu, ceea ce a făcut ca mulți tineri să învețe abilități tradiționale prin intermediul cursurilor oferite de organizația sa de caritate educațională The Prince's Foundation.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Maria recolorizare cu AI   Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti   Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (1) jpg
Charles și Camilla la deschiderea de stat a Parlamentului, 17 iulie 2024, GettyImages (1) jpg
Felipe Juan Froilán FOTO Profimedia jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Familia Regala din Bhutan in desertul din Mongolia   Casa Regala jpg
Meghan Markle, Regele Charles și Prințul William  foto   Profimedia jpg
Pippa Middleton la Wimbledon profimedia 0889645741 jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg