Planul de rezervă în cazul în care Kate nu participă la premierea de la Wimbledon

9 iulie, 2024

Prințesa de Wales a participat la un singur eveniment public de când și-a anunțat diagnosticul de cancer la începutul acestui an, iar temerea este că arputea absenta de la ceremonia de oferire a trofeele câștigătorilor turneului de Grand Slam.

Kate oferindu-i trofeul jucătoarei cehe Marketa Vondrousova în 2023. FOTO: Getty Images
Kate oferindu-i trofeul jucătoarei cehe Marketa Vondrousova în 2023. FOTO: Getty Images

Există o întreagă tradiție în ceea ce privește acordarea trofeelor la Wimbledon de către Familia Regală. Regele George al VI-lea a înmânat premiile în 1947, după ce el însuși a jucat la campionate în calitate de Duce de York, iar Regina Elisabeta a II-a a oferit vasul Venus Rosewater jucătoarei britanice Virginia Wade, al cărei triumf pe terenul central a coincis cu anul Jubileului de argint al Reginei.

Întrebările legate de participarea lui Kate Middleton la Wimbledon în acest an persistă, dar acum organizatorii turneului de tenis au dezvăluit cine va prezenta trofeele campionilor dacă Prințesa de Wales nu va fi prezentă.

Întrucât All England Lawn Tennis Club se află sub patronajul său, prezența Prințesei Kate este sinonimă cu campionatele de tenis de la Wimbledon și o prezență obișnuită la ceremonia de decernare a trofeelor. În acest an, însă, recuperarea continuă a lui Kate în urma chimioterapiei preventive înseamnă că întoarcerea sa în loja regală de la Centre Court rămâne neconfirmată.

Acum, potrivit „The Telegraph”, șefii au desemnat-o pe Ducesa de Gloucester drept candidata probabilă pentru a prezenta trofeele de la Wimbledon, dacă Prințesa Kate nu este disponibilă. Pe măsură ce discuțiile continuă pe fondul absenței lui Kate, se înțelege că au început discuțiile informale cu Ducesa de Gloucester ca potențial înlocuitor. Un purtător de cuvânt al turneului de tenis a declarat pentru „Telegraph Sport” că „nu s-a luat încă o decizie" și că petrecerea de prezentare „va fi confirmată doar în dimineața fiecărei finale".

Cu câteva zile în urmă, Debbie Jevans, președintele All England Club, a declarat că Wimbledon este fericit să îi ofere Prințesei de Wales „cât mai multă flexibilitate posibil" în perioada premergătoare marii finale, inclusiv disponibilitatea de a amâna găsirea unui înlocuitor pentru ceremonie, în timp ce Kate continuă să lucreze la un calendar adaptat.

Vorbind pentru „Telegraph Sport”, Jevans a spus: „Sperăm că Prințesa de Wales va putea prezenta trofeele în calitate de patron al clubului, dar sănătatea și recuperarea ei sunt prioritare. Nu avem alte date. Tot ce am spus este că vom lucra cu ea și îi vom oferi cât mai multă flexibilitate posibil".

FOTO: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Printul Albert de Monaco si verisoara sa, Melanie Antoinette de Massy, la Wimbledon 2024   profimedia 0888271935 jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer Tatler png
Regina Maxima si Regele Willem Alexander in 2023   Casa Regala olandeza jpg
Kate și George, Prinți de Wales, GettyImages
Printul Pavlos al Greciei si Printesa Marie Chantal   profimedia 0721503573 jpg
Regele Felipe Regina Letizia Leonor și Sofia GettyImages 2161380312 jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg
Meghan și Harry, Duci de Sussex, Profimedia jpg
Cuplul regal la balcon jpg
Prințesa Beatrice la Wimbledon Foto Profimedia (1) jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Getty Images (1) jpg
Regina Camilla în Scoția Foto Getty Images (4) jpg
Prințul William în vizită la Anglesey, Profimedia (1) jpg
FotoJet Mary Frederik jpg
Louis Ducruet si Marie Ducruet, Printul Albert de Monaco, Printesa Stephanie de Monaco, Camille Gottlieb   GettyImages 1747255950 jpg
Elisabeta și Prințul Philip logodnă profimedia 0164891724 jpg
FotoJet Diana jpg
Margareta a României Principele Radu și Charles GettyImages 660591414 jpg