Planul de rezervă în cazul în care Kate nu participă la premierea de la Wimbledon

9 iulie, 2024

Prințesa de Wales a participat la un singur eveniment public de când și-a anunțat diagnosticul de cancer la începutul acestui an, iar temerea este că arputea absenta de la ceremonia de oferire a trofeele câștigătorilor turneului de Grand Slam.

Kate oferindu-i trofeul jucătoarei cehe Marketa Vondrousova în 2023. FOTO: Getty Images
Kate oferindu-i trofeul jucătoarei cehe Marketa Vondrousova în 2023. FOTO: Getty Images

Există o întreagă tradiție în ceea ce privește acordarea trofeelor la Wimbledon de către Familia Regală. Regele George al VI-lea a înmânat premiile în 1947, după ce el însuși a jucat la campionate în calitate de Duce de York, iar Regina Elisabeta a II-a a oferit vasul Venus Rosewater jucătoarei britanice Virginia Wade, al cărei triumf pe terenul central a coincis cu anul Jubileului de argint al Reginei.

Întrebările legate de participarea lui Kate Middleton la Wimbledon în acest an persistă, dar acum organizatorii turneului de tenis au dezvăluit cine va prezenta trofeele campionilor dacă Prințesa de Wales nu va fi prezentă.

Întrucât All England Lawn Tennis Club se află sub patronajul său, prezența Prințesei Kate este sinonimă cu campionatele de tenis de la Wimbledon și o prezență obișnuită la ceremonia de decernare a trofeelor. În acest an, însă, recuperarea continuă a lui Kate în urma chimioterapiei preventive înseamnă că întoarcerea sa în loja regală de la Centre Court rămâne neconfirmată.

Acum, potrivit „The Telegraph”, șefii au desemnat-o pe Ducesa de Gloucester drept candidata probabilă pentru a prezenta trofeele de la Wimbledon, dacă Prințesa Kate nu este disponibilă. Pe măsură ce discuțiile continuă pe fondul absenței lui Kate, se înțelege că au început discuțiile informale cu Ducesa de Gloucester ca potențial înlocuitor. Un purtător de cuvânt al turneului de tenis a declarat pentru „Telegraph Sport” că „nu s-a luat încă o decizie" și că petrecerea de prezentare „va fi confirmată doar în dimineața fiecărei finale".

Cu câteva zile în urmă, Debbie Jevans, președintele All England Club, a declarat că Wimbledon este fericit să îi ofere Prințesei de Wales „cât mai multă flexibilitate posibil" în perioada premergătoare marii finale, inclusiv disponibilitatea de a amâna găsirea unui înlocuitor pentru ceremonie, în timp ce Kate continuă să lucreze la un calendar adaptat.

Vorbind pentru „Telegraph Sport”, Jevans a spus: „Sperăm că Prințesa de Wales va putea prezenta trofeele în calitate de patron al clubului, dar sănătatea și recuperarea ei sunt prioritare. Nu avem alte date. Tot ce am spus este că vom lucra cu ea și îi vom oferi cât mai multă flexibilitate posibil".

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg