Poate că își dorește o monarhie „subțiată”, însă Charles tocmai a cheltuit 8 milioane £

24 iulie, 2024

Când ai un palat în centrul Londrei, nenumărate castele, calești, limuzine, cai, ce-ți mai lipsește? Doar niște elicoptere.

Regele Charles are cheltuieli uriașe, dar știe să atragă și fonduri la Palat. FOTO: Profimedia
Regele Charles are cheltuieli uriașe, dar știe să atragă și fonduri la Palat. FOTO: Profimedia

Ei bine, da, același Charles care își dorește restrângerea Familiei Regale active și a presiunilor financiare asupra banului public, tocmai și-a pus semnătura pe o comandă de... 8 milioane de lire sterline.

Familia Regală, care călătorește pe tot globul, dar parcurge și distanțe impresionante săptămânal pe teritoriul Marii Britanii, a comandat două elicoptere noi și s-a angajat să transforme Bentley-urile de stat pentru a funcționa cu biocombustibili.

Grantul Suveran a dezvăluit planurile de înlocuire a elicopterelor actuale Sikorsky, vechi de 15 ani, cu elicoptere AgustaWestland AW139, care sunt considerate o „componentă-cheie” în facilitarea îndeplinirii sarcinilor Regelui și ale Familiei Regale.

Potrivit oficialilor, aceste elicoptere vor oferi acces la părți îndepărtate ale Regatului Unit, înlocuind elicopterele Sikorsky existente. Cu toate acestea, s-a descoperit că anul trecut s-au cheltuit peste 1 milion de lire sterline pentru 170 de călătorii cu elicopterul pentru membrii Familiei Regale, fiecare costând aproape 17.000 de lire sterline, potrivit relatărilor cotidianului „Mirror”.

Cuferele regale se vor umple cu 45 de milioane de lire sterline, venitul anual oficial al monarhiei crescând cu 53%, la peste 130 de milioane de lire sterline. Datorită creșterii profiturilor Crown Estate la 1,1 miliarde de lire sterline, subvenția suverană finanțată de contribuabili, care finanțează îndatoririle oficiale ale Familiei Regale, este pe cale să crească de la 86,3 milioane de lire sterline în 2024/2025 la 132 milioane de lire sterline în 2025/2026.

Oficialii Palatului au alocat această creștere considerabilă pentru a acoperi etapele finale ale monumentalei renovări a Palatului Buckingham, în valoare de 369 de milioane de lire sterline, asigurându-se că proiectul rămâne în grafic și în limitele bugetului.

În 2026, această creștere financiară va fi supusă unei revizuiri legislative pentru a se asigura că finanțarea Casei Regale reflectă un nivel „mai adecvat”, potrivit unui purtător de cuvânt al Palatului. Între timp, un raport recent al National Audit Office a lăudat gestionarea renovării Palatului, în ciuda faptului că eșecuri precum daunele structurale și azbestul au crescut costurile.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg