Poate Coroana spaniolă să reziste la și mai multe acuzații? „Felipe era conștient că Letizia îl înșela”

30 mai, 2024

O carte care susține că Regele Felipe a fost „zdrobit și distrus" de presupusele aventuri ale soției sale, Letizia, va pune cuplul din nou sub lupă.

Regele Felipe și Regine Letizia  foto   GettyImages jpg

Nu am fi bănuit că ceva nu este în regulă în lumea Reginei Letizia a Spaniei, judecând după exteriorul ei calm și liniștit la Premiile Solo de Ciencia de la Madrid. Suverana spaniolă a zâmbit în fața camerelor de luat vederi în timp ce sărbătorea realizările unor oameni de știință și cercetători de renume - dar, la suprafață, se pregătea o furtună.

S-ar părea că nu există odihnă pentru monarhia spaniolă, care a fost zguduită de alte acuzații bombă de infidelitate și conflicte conjugale. La doar câteva luni după ce s-a afirmat că Regina Letizia a avut o aventură în primii ani de căsătorie cu Regele Felipe, s-a raportat că soțul ei a știut tot timpul despre acțiunile ei.

În luna decembrie a anului trecut, o carte cu dezvăluiri ale jurnalistului spaniol Jaime Peñafiel susținea că Letizia Rocasolano ar fi avut o relație secretă cu Jaime del Burgo, un prieten de lungă durată al actualei regine, care s-a căsătorit ulterior cu sora sa. Fiu al unui politician, Jaime del Burgo și Letizia s-au cunoscut în 2000, când fosta doamnă Ortiz Rocasolano era încă prezentatoare de știri. El a susținut că cei doi au avut o relație atât înainte - cât și după ce Letizia s-a căsătorit în 2004, și chiar a afirmat că era pe punctul de a o cere în căsătorie atunci când aceasta a dezvăluit relația ei începătoare cu viitorul rege al Spaniei.

Tăcerile unei regine

Afirmațiile aberante făcute în cartea lui Peñafiel, „Letizia & I”, au dus la concedierea veteranului reporter regal de la ziarul spaniol „El Mundo” după 20 de ani - dar acest lucru nu l-a împiedicat să publice o continuare, plină de noi atacuri la adresa reginei. „Los Silencios de Letizia”, care a fost lansată săptămâna aceasta, conține acuzații și mai tăioase.

În cea mai recentă lucrare a sa, Peñafiel susține că Regele Felipe era „conștient că Letizia îl înșela în timp real", deoarece gărzile de corp ale reginei au obligația de a raporta unde se află aceasta. Autorul scrie că Regina Letizia a fost însoțită Jaime de del Burgo într-o călătorie pe care a făcut-o la New York în 2011, în care a fost, de asemenea, „însoțită de escortele sale fidele, care, fără îndoială, oricare... ar fi trecut un raport la Ministerul de Interne”.

Peñafiel continuă spunând că regele era, prin urmare, „conștient" de acțiunile soției sale, care l-a lăsat „zdrobit și distrus" și „l-a aruncat în infern". De asemenea, el critică comportamentul „rece, emoțional imatur și pasiv-agresiv” al reginei, pe care o numește „de gheață, indestructibilă și hotărâtă” și susține că este „urâtă” de Familia Regală, în special de Regina Sofia, Infanta Cristina și Ducesa de Lugo.

Mai târziu în carte, Peñafiel continuă să spună că Regele și Regina trăiesc acum vieți separate și că „păstrează doar aparențele în public". Într-un interviu pentru „El Cierre Digital”, el a adăugat: „Cred că nici măcar nu trăiesc sub același acoperiș... Felipe este o persoană bună, așa cum am mai spus. El face pe viteazul, iar Letizia i-a făcut mult rău... Nu cred că va exista un divorț, dar ar putea exista un acord precum cel pe care l-au stabilit [părinții lui Felipe] Juan Carlos și Sofia, în care fiecare își duce propria viață”.

Curtea Regală a Spaniei trebuie să spere că Felipe și Letizia nu vor călca pe urmele lui Juan Carlos și Sofia, care au fost măcinați de scandaluri. Fostul rege a abdicat în 2014, invocând „motive personale”, iar din 2020 trăiește în exil autoimpus în Emiratele Arabem Unite, din cauza unor presupuse legături necorespunzătoare cu afaceri în Arabia Saudită. De asemenea, el a fost implicat într-o bătălie în instanță cu o fostă amantă - una dintre multele - care l-a acuzat de tortură mentală, spionaj și hărțuire. Regele Juan Carlos rămâne, totuși, căsătorit cu soția sa, Sofia, în ciuda nenumăratelor aventuri din partea sa, deși se spune că cei doi sunt înstrăinați.

FOTO: Profimedia, Getty Images, Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg