Povestea celei mai triste prin┼úese din lume: Aiko, unica fiic─â a ├«mp─âratului Japoniei, nu are voie s─â se m─ârite ┼či nici nu va urca vreodat─â pe tron

30 martie, 2021
1 printesa japoniei profimedia 0399805264 jpg jpeg

Aiko, numită Prinţesa Toshi, este unica fiică a împăratului Naruhito - calitate în care este nevoită să ducă o viaţă supusă unor reguli deloc confortabile

Astfel, Aiko s-a n─âscut ├«ntr-o familie regal─â cu o tradi┼úie extrem de strict─â. Ea nu va urca niciodat─â pe tronul Japoniei, tradi┼úia cer├ónd ca aceast─â onoare s─â revin─â doar b─ârba┼úilor. De aceea, ├«n urm─â cu cinci luni, s-a anun┼úat c─â unichiul s─âu, Fumihito, va deveni prin┼úul mo┼čtenitor desemnat ca urma┼č la Tronul Crizantemei. Mai mult dec├ót at├ót, Aiko nu va beneficia nici de anumite avantaje subsisidare. Guvernul japonez a declarat c─â bugetul Casei Imperiale, pe care Dieta Jponiei ├«l aloc─â, nu a luat ├«n calcul cele 30 de milioane de yeni (230.000 de euro la cursul de schimb actual) pentru bijuteriile cu care sunt onorate prin┼úesele c├ónd ├«mplinesc 20 de ani. Este o v├órst─â pe care Aiko o va ├«mplini ├«n decembrie - ocazie cu care ar fi urmat s─â ├«┼či primeasc─â propria tiar─â. Acum, ├«ns─â, lucrurl acesta nu se va mai ├«nt├ómpla. Iar Casa Imperial─â a f─âcut aluzie la situa┼úia pandemic─â pentru a elimina cheltuielile (foto jos: prin┼úesa, al─âturi de p─ârin┼úii s─âi). 

printesa japoniei 3 gettyimages 1540612 jpg jpeg

Dincolo de aceste detalii, Aiko are o existen┼ú─â foarte singuratic─â - ┼či asta pentru c─â trebuie s─â respecte ni┼čte reguli foarte severe. ├Än ziua ├«n care tat─âl ei a fost ├«ncoronat pe tronul Japoniei, la v├órsta de 59 de ani, Aiko nu a fost prezent─â - la fel cum nici mama ei, ├«mp─âr─âteasa Masako, m─âritat─â de 28 de ani cu Naruhito, nu a fost prezent─â. Tradi┼úia spune c─â femeile nu au voie s─â fie prezente la acest─â ceremonie. Mai mult, Prin┼úesa Toshi nu are voie s─â se c─âs─âtoreasc─â cu un om de r├ónd - dac─â ar ├«nc─âlca aceast─â regul─â ┼či-ar pierde toate titlurile ┼či averea. Ea are voie s─â-┼či uneasc─â destinul doar cu un nobil de un anumit rang - ├«ns─â un b─ârbat care s─â ├«ndeplineasc─â toate condi┼úiile cerute de monarhia nipon─â nu mai exist─â la ora actual─â ├«n Japonia. Ceea ce ├«nseamn─â, practic, c─â Aiko nu se poate m─ârita, ├«ntruc├ót nu are cu cine.

printesa japoniei 2 gettyimages 1929127 jpg jpeg

Iar ca tabloul acesta trist s─â fie complet, prin┼úesa a avut probleme ├«nc─â din copil─ârie - la doar 8 ani, a refuzat s─â mearg─â la ┼čcoal─â, spun├ónd c─â este victima bullying-ului. A fost convins─â s─â se ├«ntoarc─â la cursuri doar cu condi┼úia ca mama ei s─â fie prezent─â. Suferin┼úa ei ┼či-a spus, la un moment dat, cuv├óntul ┼či asupra ├«nf─â┼úi┼č─ârii ei. Atunci c├ónd a ├«mplinit 15 ani ┼či Casa imperial─â a dat publicit─â┼úii o serie de fotografii cu ea, publicul a fost ┼čocat de c├ót de fragil─â ar─âta - Aiko era at├ót de slab─â, ├«nc├ót s-a speculat c─â suferea de o tulburare de alimenta┼úie. Speciali┼čtii din Occident au comentat, ├«ns─â, pe bun─â dreptate c─â ├«nf─â┼úi┼čarea ei avea leg─âtur─â cu depresia. Iar dac─â lu─âm ├«n considerare faptul c─â viitorul ei nu arat─â prea str─âlucit, nu ar fi exclus ca Aiko s─â produc─â o surpriz─â ┼či s─â ├«ncalce regulile, hot─âr├ónd s─â se c─âs─âtoreasc─â cu un om de r├ónd. Prin┼úesa Toshi are exemplul m─âtu┼čii ei, Prin┼úesa Sayako, cea care ├«n 2005 a ales s─â se m─ârite din dragoste, cu un b─ârbat obi┼čnuit, ├«n fa┼úa a doar 30 de oameni ┼či asum├óndu-┼či toate urm─ârile acestui gest - a renun┼úat la toate tilurile ei, a p─âr─âsit Palatul Imperial ┼či s-a mutat ├«ntr-un apartament obi┼čnuit din Tokyo, dar a primit, totu┼či, o zestre de 1,3 milioane de lire sterline. Un semn limpede c─â femeile din familia imperial─â a Japoniei sunt mai hot─âr├óte ca oic├ónd s─â-┼či caute fericirea este ┼či un precedent mai recent. ├Än 2019, veri┼čoara lui Aiko, Prin┼úesa Ayako, ┼či-a pierdut, de asemenea, titlurile ┼či privilegiile dup─â ce s-a c─âs─âtorit cu iubitul ei, Kei Moraya. Aceste schimb─âri atrag, ├«ns─â, dup─â sine lucruri cu totul noi pentru prin┼úese. ├Än lumea obi┼čnuit─â, ele trebuie s─â ├«nve┼úe s─â ┼čofeze ┼či chiar s─â mearg─â la cump─âr─âturi - lucruri cu care nu sunt obi┼čnuite, fiind crescute ├«ntr-un lux fantastic, cu o armat─â de servitori care fac totul pentru ele.

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prin┼úesa mo┼čtenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg
andrew4 jpg
Principele Nicolae și Alina 23 jpg
regina profimedia 0703482714 jpg
Regina Elisabeta jubileu jpg
beatrice profimedia 0700806593 jpg
Prin┼úul mo┼čtenitor Frederik al Danemarcei ┼či prin┼úesa Mary OK Mag jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Printul Paul nu a fost recunoscut niciodata de Regele Mihai jpg
Prin╚Ťesa Beatrice de York ╚Öi so╚Ťul Edoardo Mapelli Mozzi jpg
Kate Ziua Armatei (2) jpg