Povestea Raniei, înainte de a deveni Regina Iordaniei. Ducea o viaţă normală şi lucra la Apple

4 martie, 2019
1 rania regina jpg jpeg

Acum este Regina Iordaniei, fiind căsătorită cu Abdullah al II-lea. Însă, înainte să-şi întâlnească iubirea vieţii ei, Rania era o tânără obişnuită, angajata ca director de marketing al companiei Apple.

Rania Al-Yassin s-a născut pe 31 august 1970, avându-i ca părinţi pe Faisal Sedki al-Yassin, de profesie medic pediatru, şi pe Ilham Yasmin, casnică. Rania era copilul mijlociu al familiei, avândo soră mai mare, pe nume Dina, şi un frate mai mic, Magdi.

        View this post on Instagram                   أوقات جميلة مع والدي وأخي Good times with dad and brother #Family #TBT A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) on Oct 8, 2014 at 11:59pm PDT

View this post on Instagram

أوقات جميلة مع والدي وأخي Good times with dad and brother #Family #TBT

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) on

Prima paşi în ale educaţiei au fost făcuţi la o şcoală privată din Jabriya, Kuwait, numită ”New English School”. În 1987, însă, când a început educaţia universitară, Rania a plecat către Cairo, Egipt, unde a fost acceptată ca studentă a Universităţii Americane, pentru a studia afacereri şi ştiinţa calculatoarelor.

6 regina rania gettyimages 1164301 jpg jpeg

Patru ani mai târziu, Rania absolvea facultatea şi-şi lua diploma în administrarea afacerilor. Ulterior, viitoarea regină avea să facă un masterat în Geneva, la ”The School of Business Administration”, pentru a obţine o specializare în managementul afacerilor. În 1991, Rania s-a stabilit în Amman, unde a lucrat, pentru o scurtă perioadă, la Citibank, dar şi Apple. Inc., în calitate de director de marketing.

10 rania universitate jpg jpeg

Doi ani mai târziu, mai exact în ianuarie 1993, Rania l-a întâlnit pe Prinţul Abdullah al Iordaniei, la o cină găzduită de sora acestuia, Prinţesa Aisha. Amintindu-şi despre acest moment, Regina Rania avea să precizeze că se simţea straniu în compania lui, având în vedere că el era fiul Regelui Iordaniei.

8 rwgina rania gettyimages 1319468 jpg jpeg

Câteva luni mai târziu, cei doi şi-au anunţat logodna. Căsătoria lor a avut loc pe 10 iunie 1993, printr-o ceremonie tradiţional musulmană. Rochia pe care Rania a îmbrăcat-o în ziua cea mare a fost creatî de designerul Bruce Oldfield. ”Eşti un diamant care se va adauga familiei Hashemite”, i-ar fi zis bunica lui Abdullah Raniei în ziua nunţii cu nepotul ei.

9 wedding jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

Sarah Ferguson la New York, Profimedia jpg
Regele Charles și Emmanuel Macron, Getty (1) jpg
Camilla și Charles întâmpinați la aeroport de soții Macron, Getty (6) jpg
Charles si Camilla, invitati la dineul oferit de Brigitte Macron si Emmanuel Macron la Versaiiles   profimedia 0806926577 jpg
Regele Charles la Versalilles  foto   GettyImages jpg
Regina Rania la emisiunea Today de la NBC   pagina oficiala (3) jpg
Kate Middleton și William și au dus copiii la școală jpg
Prințul William în SUA, septembrie 2023, Getty (4) jpg
Printesa Alexia, debut la Ziua Printilor   casa regala (3) jpg
Regina Elisabeta a II a  GettyImages jpg
Kate Middleton, 19 septembrie 2023, Getty (4) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe ai Spaniei, Profimedia (1) jpg
Prințesa Beatrice Sienna profimedia 0773565104 jpg
Meghan Markle, Prințul Harry la Invictus Games  foto   Getty jpg
Meghan Markle, Getty (8) jpg
Regina Rania la New York cu Jill Biden si Regina Mathilde   Instagram (1) jpg
Charles, William și Harry jpg
Thomas Markle, tatal lui Meghan Markle jpg