Poveşti de viaţă! Pe lângă Kate, alte 6 prinţese şi regine au trecut prin mari cumpene

27 martie, 2024

Prințesa Victoria a Suediei și Prințesa Charlene de Monaco se numără printre regalităţile care s-au confruntat cu probleme grave de sănătate.

Ca și Kate, și ele au trecut prin momente dificile.
Ca și Kate, și ele au trecut prin momente dificile.

Poate că membrii familiilor regale sunt unii dintre cei mai faimoși și mai privilegiați oameni din întreaga lume, dar asta nu înseamnă că sunt scutiți de dificultăţi sau de boli grave.

Prințesa Kate și-a dezvăluit cu curaj diagnosticul de cancer într-un mesaj video incredibil de emoționant vinerea trecută, spunând: "În acest moment, mă gândesc, de asemenea, la toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer. Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, sub orice formă, vă rog să nu vă pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri".

La fel ca soţia Prinţului William, multe femei regale din diferite familii din Europa și din întreaga lume au trecut prin momente dificile și au avut parte de suferință. Unele prințese și regine au ales chiar să vorbească despre aceste provocări în interviuri personale sau prin intermediul propriei opere, inclusiv, Prinţesa Charlene de MonacoPrințesa Victoria a Suediei și Prințesa Mette-Marit a Norvegiei.

Prinţesa Charlene de Monaco

Soţia lui Albert de Monaco a fost nevoită să rămână în Africa de Sud timp de șase luni în 2021, în urma unei infecții la ureche, nas și gât și a suferit mai multe intervenții chirurgicale.

În timpul perioadei de recuperare, Prinţesa Charlene a ratat cea de-a zecea aniversare a nunții sale cu Prințul Albert, ea făcând publică o declarație: "Anul acesta va fi pentru prima dată când nu voi fi alături de soțul meu la aniversarea noastră din iulie, ceea ce este dificil și mă întristează. Cu toate acestea, Albert și cu mine nu am avut de ales decât să urmăm instrucțiunile echipei medicale, chiar dacă este extrem de dificil. El a fost cel mai incredibil sprijin pentru mine. Conversațiile mele zilnice cu Albert și cu copiii mei mă ajută enorm să-mi mențin moralul, dar îmi lipsește să fiu cu ei. A fost special ca familia mea să mă viziteze în Africa de Sud și a fost cu adevărat minunat să îi văd. Abia aștept să mă reîntâlnesc cu ei."

Speculațiile în jurul căsătoriei dintre Albert și Charlene în momentul crizei de sănătate a acesteia au crescut, prințul declarând la vremea respectivă revistei "People": "Pentru că știu că există zvonuri, dați-mi voie să vă spun: Aceasta nu este COVID. Și nu este legat de cancer. Nu este o problemă de relații personale. Și dacă vreți să discutăm despre o altă speculație, nu are nicio legătură cu chirurgia plastică sau cu operațiile faciale. Acestea nu sunt probleme în cadrul relației noastre; nu sunt probleme cu relația dintre un soț și o soție. Este de o altă natură".

Prinţesa Charlene s-a reunit cu familia ei în Monaco în noiembrie 2021, iar apoi a petrecut o perioadă de timp într-o instituție de tratament din afara principatului. În mai 2022, ea a revenit în cele din urmă în atenția publicului.

Prințesa Victoria a Suediei 

Viitoarea regină a Suediei avea vreo 20 de ani, când a suferit de o tulburare alimentară, pe care publicul a sesizat-o imediat, iar Palatul a trebuit s-o confirme, într-un final. Ea a fost nevoită să amâne începerea studiilor la Universitatea Uppsala din Suedia pentru a urma un tratament în SUA. Când a împlinit 21 de ani, ea a dezvăluit într-un interviu că a traversat o mare cumpănă și a mulțumit presei pentru că i-a permis să-și păstreze intimitatea. Iar, înainte de a împlini 40 de ani, în 2017, Victoria a vorbit despre problemele sale de sănătate, anorexia, în cadrul unui program în două părți, "Prințesa moștenitoare Victoria, 40 de ani", difuzat de postul suedez TV4.

"În SUA, am primit ajutor profesional, ceea ce a fost foarte important pentru mine. Doar să învăț să pun în cuvinte sentimentele și astfel să pot stabili limite și să nu mă forțez prea mult. Îmi doream tot timpul mult mai mult decât puteam să fac sau să fiu. Nu este întotdeauna vorba de probleme externe. Poate veni și din interior și se poate întâmpla oricui, nu numai fetelor tinere, ci și băieților. Am avut nevoie de timp pentru a rezolva lucrurile și pentru a-mi recăpăta echilibrul".

Regina Maxima a Olandei

Regina olandeză de origine argentiniană s-a confruntat cu o tragedie personală în 2018, odată cu moartea surorii sale, Inés Zorreguieta, care a decedat la vârsta de 33 de ani în urma unei aparente sinucideri.

După ce și-a luat timp liber de la îndatoririle regale pentru a-și procesa durerea, Maxima a făcut o declarație emoţionantă în timpul primului ei angajament după moartea surorii sale: "Astăzi este prima mea zi în care mă întorc la muncă după o perioadă dificilă. Și, de fapt, mă bucur că am putut face această vizită la Centrul de terapie cu protoni din Groningen, pentru că acest loc înseamnă atât de mult pentru persoanele bolnave de cancer. Oameni care sunt bolnavi, dar care speră la un tratament. Sora mea dragă și talentată, Inés, a fost și ea bolnavă. Nu-și găsea nicio bucurie și nu putea fi vindecată. Singura noastră mângâiere este că acum și-a găsit, în sfârșit, liniștea."

Prințesa Mette-Marit a Norvegiei

În octombrie 2018, palatul norvegian a confirmat că Prințesa Mette-Marit a fost diagnosticată cu fibroză pulmonară cronică, o boală care apare atunci când țesutul pulmonar este deteriorat și cicatrizat.

Într-o declarație de la acea vreme, Mette-Marit, care are acum 50 de ani, mărturisea: "Timp de mai mulți ani, am avut probleme de sănătate constant, iar acum știm mai multe despre ce sunt acestea. Deși un astfel de diagnostic îmi va limita uneori viața, mă bucur că boala a fost descoperită atât de devreme. Scopul meu este să fiu activă în continuare cât mai mult posibil."

Din cauza stării sale de sănătate, Prinţesa Mette-Marit a fost nevoită să își restrângă îndatoririle regale. În 2019, ea a declarat pentru postul de televiziune NRK: "Obosesc mai repede decât înainte, așa că astăzi trebuie să am mai multă grijă de mine."

Regina Letizia a Spaniei

Fosta jurnalistă, care în 2007 era prințesă, a fost zguduită de moartea subită a surorii sale mai mici, Erika Ortiz. Soţia lui Felipe era însărcinată atunci cu cel de-al doilea copil al ei, Infanta Sofia, când Erika s-a sinucis la vârsta de 31 de ani.

Vizibil marcată de această tragedie, Letizia s-a oprit pentru un moment după slujba de la Madrid pentru a mulţumi publicului pentru înţelegere. "Mulțumesc tuturor celor care și-au arătat compasiunea în urma morții surorii mele mai mici", a spus ea.

De când a fost încoronată în 2013, Regina Letizia a sensibilizat populația cu privire la sănătatea mintală și chiar a făcut un număr de rap pe scenă cu artistul El Chojin pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății Mintale în octombrie anul trecut.

Împărăteasa Masako a Japoniei

În 2004, Agenția Casei Imperiale a confirmat că Prințesa Masako a fost diagnosticată ca suferind de "tulburare de adaptare" (de fapt, o formă de depresie cauzată de stres) și că ar fi urmat un tratament. Ea s-a retras din viața publică timp de peste un deceniu, dar a revenit treptat la îndatoririle sale.

Înaintea întronizării soțului ei, Împăratul Naruhito, în 2019, Masako a declarat despre rolul ei de împărăteasă: "Gândindu-mă la zilele care vor urma, mă simt uneori nesigură cu privire la măsura în care voi putea să fiu în slujba oamenilor. Dar mă voi strădui să fac tot ce pot pentru a putea contribui la fericirea lor".

FOTO: Profimedia, Getty Images, Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (3) jpg
printul william si amanta rose hanbury jpg
Regele Felipe si Regina Letizia Foto Instagram  jpg
Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg