Preferinţele culinare ale Reginei. Elisabeta a II-a este ”ciocoholica supremă”, dar detestă usturoiul şi ceapa. Le-a interzis la Palat!

5 mai, 2021
3 regina elisabeta a ii a foto bun jpg jpeg

Cu 20 de bucătari personali şi toţi banii din lume, e clar că meniul Reginei Elisabeta a II-a arată spectaculos. Graţie indiscreţiei foştilor angajaţi, ştim ce mănâncă aceasta în fiecare zi, dar şi care e marea ei slăbiciune: ciocolata!

În cei aproape 70 de ani de când e suveran, Regina Elisabeta a II-a a avut parte de cele mai înalte servicii culinare, supravieţuindu-le, probabil, multor bucătari personali care i-au trecut prin mână. Se ştie că Regina are, în general, circa 20 de Chefi pregătiţi să-i gătească cele mai sofisticate mâncăruri. Având în vedere bugetul, în mod evident ”sky is the limit”. Paradoxal, deşi mănâncă de patru ori pe zi, aceasta consumă porţii foarte mici, aşa cum a dezvăluit unul din foştii ei angajaţi.

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a

Conform lui Darren McGrady, care a lucrat pentru Regină vreme de 15 ani şi apoi a scos o carte despre obiceiurile culinare la Buckingham, aceasta nu sare niciodată peste micul-dejun, prânz, ceaiul de la ora 5 şi cină. (desi după cină nu se prea dă în vânt) De altfel, oriunde s-ar afla în lume, indiferent de diferenţele de fus orar, când bate ceasul ora 5 în Marea Britanie, Regina cere tradiţionalul ceai. Astfel că a servit licoarea liniştitoare şi la 5 dimineaţa. 

Biograful regal Katie Nicholl a povestit că la micul-dejun, Regina preferă o ceaşcă de ceai, câţiva biscuiţi şi un bol de cereale. La prânz consumă peşte la grătar cu spanac sau pui la grătar cu salată, spune McGrady, pentru ca la ceaiul de la ora 5 să aleagă biscuiţi cu gem. 

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a

Conform aceluiaşi bucătar, felurile de mâncare preferate ale Reginei sunt toast cu creveţi fierţi şi sandviş croque monsieur, în vreme ce regretatul ei soţ, Prinţul Philip, prefera coulibiac de somon.

Darren McGrady a povestit pentru Hello! în 2016 că Regina are o mare, mare slăbiciune. ”Este chocoholica supremă! Orice meniu care includea ciocolată era ales instantaneu”, a declarat Chef-ul. La polul opus se află usturoiul şi ceapa. ”Detestă usturoiul, era alimentul interzis la Buckingham”, a spus McGrady despre Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a

Dacă este ceva ce nu a încercat niciodată Regina, aceasta este mâncarea de la fast-food. Nici să gătească ea însăşi ceva nu a încercat, spre deosebire de Prinţul Philip, care adora să gătească atunci când aveau prieteni în vizită.

Foto\. ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania profimedia 0747116842 jpg
Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}