Preferinţele culinare ale Reginei. Elisabeta a II-a este ”ciocoholica supremă”, dar detestă usturoiul şi ceapa. Le-a interzis la Palat!

5 mai, 2021
3 regina elisabeta a ii a foto bun jpg jpeg

Cu 20 de bucătari personali şi toţi banii din lume, e clar că meniul Reginei Elisabeta a II-a arată spectaculos. Graţie indiscreţiei foştilor angajaţi, ştim ce mănâncă aceasta în fiecare zi, dar şi care e marea ei slăbiciune: ciocolata!

În cei aproape 70 de ani de când e suveran, Regina Elisabeta a II-a a avut parte de cele mai înalte servicii culinare, supravieţuindu-le, probabil, multor bucătari personali care i-au trecut prin mână. Se ştie că Regina are, în general, circa 20 de Chefi pregătiţi să-i gătească cele mai sofisticate mâncăruri. Având în vedere bugetul, în mod evident ”sky is the limit”. Paradoxal, deşi mănâncă de patru ori pe zi, aceasta consumă porţii foarte mici, aşa cum a dezvăluit unul din foştii ei angajaţi.

regina elisabeta a ii a 6 jpg jpeg
Regina Elisabeta a II-a

Conform lui Darren McGrady, care a lucrat pentru Regină vreme de 15 ani şi apoi a scos o carte despre obiceiurile culinare la Buckingham, aceasta nu sare niciodată peste micul-dejun, prânz, ceaiul de la ora 5 şi cină. (desi după cină nu se prea dă în vânt) De altfel, oriunde s-ar afla în lume, indiferent de diferenţele de fus orar, când bate ceasul ora 5 în Marea Britanie, Regina cere tradiţionalul ceai. Astfel că a servit licoarea liniştitoare şi la 5 dimineaţa. 

Biograful regal Katie Nicholl a povestit că la micul-dejun, Regina preferă o ceaşcă de ceai, câţiva biscuiţi şi un bol de cereale. La prânz consumă peşte la grătar cu spanac sau pui la grătar cu salată, spune McGrady, pentru ca la ceaiul de la ora 5 să aleagă biscuiţi cu gem. 

regina elisabeta a ii a foto 3 jpg jpeg
Regina Elisabeta a II-a

Conform aceluiaşi bucătar, felurile de mâncare preferate ale Reginei sunt toast cu creveţi fierţi şi sandviş croque monsieur, în vreme ce regretatul ei soţ, Prinţul Philip, prefera coulibiac de somon.

Darren McGrady a povestit pentru Hello! în 2016 că Regina are o mare, mare slăbiciune. ”Este chocoholica supremă! Orice meniu care includea ciocolată era ales instantaneu”, a declarat Chef-ul. La polul opus se află usturoiul şi ceapa. ”Detestă usturoiul, era alimentul interzis la Buckingham”, a spus McGrady despre Elisabeta a II-a.

regina elisabeta a ii a foto jpg jpeg
Regina Elisabeta a II-a

Dacă este ceva ce nu a încercat niciodată Regina, aceasta este mâncarea de la fast-food. Nici să gătească ea însăşi ceva nu a încercat, spre deosebire de Prinţul Philip, care adora să gătească atunci când aveau prieteni în vizită.

Foto\. ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

meghan archie jpg
kate41 jpg
kate86 jpg
printesa charlene (8) jpg
kate middleton profimedia 0705251387 jpg
diana55 jpg
leonor profimedia 0705050993 jpg
char3 jpg
charles80 jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
leonor sofia profimedia 0704820910 jpg
FB 00 Charlene jpg
Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg