Pregătirile pentru cea mai mare nuntă regală de anul acesta au intrat în linie dreaptă. Prințesa Maria Laura a Belgiei se va căsători pe 10 septembrie

17 august, 2022
maria laura a belgiei PNG

Prințesa Maria Laura a Belgiei se va căsători pe 10 septembrie la Catedrala Sfinții Michel și Gudula din Bruxelles, păstrând astfel o tradiție îndelungată.

Oamenii sunt foarte entuziasmați în legătură cu această nuntă regală și nu este de mirare, căci tânăra este fiica unor regali respectați și a noua în linia de succesiune la tronul Belgiei.

Fiica în vârstă de 33 de ani a Prințesei Astrid a Belgiei și a Arhiducelui Lorenz de Austria-Este se va căsători cu William Ivsy, pe 10 septembrie.

Ceremonia romano-catolică va avea loc la Catedrala Sf. Michel și Sf. Gudula din Bruxelles, conform tradiției de familie. Tot aici s-au căsătorit și părinții săi, bunicii și străbunicii. Și cum este o succesoare la Tron, a avut nevoie de încuviințarea unchiului său, Regele Filip al Belgiei.

Maiestatea Sa este membru al Casei de Saxa-Coburg și Gotha, acesta a urcat pe tron la 21 iulie 2013, în urma abdicării tatălui său.

Filip este al treilea în clasamentul celor mai tineri monarhi europeni în exercițiu, în urma regelui Willem-Alexander al Țărilor de Jos și a regelui Felipe al VI-lea al Spaniei.

Regele Filip al Belgiei i-a dat Mariei Laura a Belgiei binecuvântarea de a se căsători în luna ianuarie a acestui an.

Prințesa Maria Laura mai are 4 frați. Un frate mai mare, prințul Amadeo, un frate mai mic, prințul Joachim și două surori mai mici, prințesele Luisa și Laetitia.

Chiar dacă e nepoata cea mai mare a fostului rege Albert al II-lea și a soției sale, regina Paola, prințesa a trăit o viață relativ discretă în afara reflectoarelor regale.

De 8 ani Belgia nu a mai avut o nuntă atât de importantă. Cea mai recentă a fost a Prințului Amadeo, fratele mai mare al Laurei, care s-a căsătorit cu Elisabetta Rosboch von Wolkenstein la Roma, în 2014.

La fastuosul eveniment se așteaptă să fie prezentă întreaga familie regală belgiană, precum și alți membri regali europeni.

Pe 26 august, Prințesa Laura va împlini 34 de ani.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg
Letizia în SUA (5) jpg
clar2 jpg
Kate Middleton (5) jpg
Meghan Markle si regina Elisabeta  png
Regii Spaniei (6) jpg
bhutan profimedia 0723909669 jpg
tev jpg
charles901 jpg