Premieră neșteptată pentru Camilla! De ce va purta regina diadema cu diamante de aproape 1 milion de lire

4 iunie, 2024

Regina Camilla se pregătește să poarte o tiara de o valoare amețitoare: 800.000 de lire sterline. Iar asta se va întâmpla chiar de ziua ei, iată de ce!

Charles și Camilla cu diademă, GettyImages (2) jpg

Regina Camilla va împlini 77 de ani luna viitoare și este interesant cum aniversarea regală va coincide cu un eveniment major regal, motiv pentru care va purta extravaganta diademă cu diamante, ce a fost purtată și de Elisabeta a II-a, fosta suverană britanică și mamă a Regelui Charles.

În această zi specială, se preconizează că regina Camilla va purta pe cap o piesă fascinantă: diadema cu diamante, în valoare de 800.000 de lire sterline.

Nu ar fi însă pentru prima dată când se afișează cu ea, a avut-o și pe 7 noiembrie 2023, la deschiderea de stat a Parlamentului în 2023. Ar fi însă pentru prima dată când se împodobește astfel de ziua sa.

Diadema de Stat George al IV lea, GettyImages jpg

Cunoscută și sub numele de Diadema de Stat George al IV-lea, tiara regală a fost făcută special pentru încoronarea regelui George al IV-lea în 1820, mai exact, este ceea ce a purtat monarhul (împreună cu pelerina de catifea violet) în drum spre Westminster Abbey pentru ceremonia de încoronare.

Elisabeta cu Diadema de Stat George al IV lea, GettyImages jpg

Diadema a fost asociată până acum totuși cu regretata Regina Elisabeta a II-a, care a purtat-o ​​în timpul încoronării sale în 1953 și, de asemenea, la majoritatea ceremoniilor de deschidere anuală a Parlamentului britanic. Este superba diademă pe care o are în imaginile reprezentative în Marea Britanie și Commonwealth, pe monede, bancnote și timbre.

Ziua de naștere a Reginei Camilla se apropie cu pași repezi luna viitoare și va coincide cu un mare eveniment național - Deschiderea Parlamentului de stat. În această zi, Camilla urmează să poarte o tiara fascinantă, în valoare de 800.000 de lire sterline, împodobită cu perle și diamante. Soția regelui Charles a mai purtat Diadema de diamant pentru prima dată la deschiderea de stat a Parlamentului din 2023.

Foto: GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg
Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg
Printesa Leonor la Scoala Navala de Marina   Profimedia, Instagram jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Jigme Khesar, Gyalsey Jigme Namgyel, Jigme Ugyen Wangchuck, Printesa Sonam si Regina Jetsun Pema     Casa Regala din Bhutan 3 jpg
Harry și Meghan înainte de ziua Prințului 1, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
Printesa Anne   Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg