Premierul britanic s-a dat de gol! Care e, de fapt, starea de sănătate a Regelui Charles, care are cancer

7 februarie, 2024

Premierul britanic Rishi Sunak a declarat că a fost "șocat și trist" după ce Palatul Buckingham a dezvăluit luni diagnosticul de cancer al Regelui Charles.

Rishi Sunak Regele Charles jpg

„Cancerul Regelui Charles a fost depistat la timp”, spune premierul britanic Rishi Sunak. Marți, acesta a vorbit despre diagnosticul de cancer al regelui în cadrul unei emisiuni la BBC Radio 5 Live. „Evident, la fel ca toată lumea, șocat și trist, și pur și simplu toate gândurile noastre sunt cu el și cu familia sa. Din fericire, a fost depistat la timp", a spus Sunak, adăugând că speră ca regele, în vârstă de 75 de ani, "să primească tratamentul de care are nevoie și să se recupereze complet".

"Asta este ceea ce sperăm și ne rugăm cu toții, iar eu sunt, desigur, în contact regulat cu el și voi continua să comunic cu el în mod normal", a continuat el.

"Va fi în gândurile și rugăciunile noastre, multe familii din întreaga țară care ascultă acest lucru vor fi fost atinse de același lucru și știu ce înseamnă pentru toată lumea. Așa că îi dorim să meargă mai departe și sperăm să trecem peste asta cât mai repede posibil".

Politicianul a fost apoi întrebat dacă a vorbit cu Regele Charles și dacă întâlnirile lor față în față vor continua, la care el a răspuns: "Nu vreau să intrăm în detalii, dar sunt în contact regulat cu el, așa cum am făcut-o întotdeauna, și asta va continua cu siguranță."

Regele Charles deja urmează un tratament

Palatul Buckingham a dezvăluit luni că, după ce a fost supus unei proceduri pentru tratarea unei prostate mărite în ianuarie, Regele Charles a fost diagnosticat cu o "formă de cancer".

"În timpul recentei intervenții spitalicești a Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată de îngrijorare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer", a precizat palatul într-un comunicat.

"Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle de față cu publicul. În toată această perioadă, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei", a mai precizat Palatul Buckingham. 

"Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția lor rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline".

"Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile".

Foto. Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Ducesa Sophie la garden party  profimedia 0871197985 jpg