Presa britanică lansează o teorie cu privire la starea reală de sănătate a Regelui Charles

20 iunie, 2024

Monarhul britanic continuă lupta cu necruțătorul cancer, chiar dacă prin ieșirile sale publice vrea să dea de înțeles că se simte mai bine.

Regele Charles, Regina Camilla si Ducesa Sophie la Trooping the Colour 2024   Casa Regala (3) jpg

Revenirea lui Kate Middleton (42) la Trooping the Colour, sâmbătă, 15 iunie, l-a plasat pe Regele Charles al III-lea (75) pe un plan secund, toată lumea fiind preocupată s-o observe pe Prințesa de Wales, care nu mai apăruse în public de la Crăciun. Iată de ce abia acum presa britanică a început să vorbească despre „uzura evidentă” pe care monarhul a arătat-o în ultimele luni.

Charles al III-lea a anunțat în februarie anul trecut că suferă de cancer și că se va retrage temporar din viața publică, pentru a face față bolii. Cu toate acestea, spre deosebire de Kate Middleton, care s-a refugiat acasă, monarhul nu a încetat să mai aibă apariții publice până în urmă cu câteva săptămâni, când și-a reluat complet programul regal. La momentul respectiv, vestea a fost salutată ca o ameliorare a bolii sale, dar este oare chiar așa?

Aflați încă sub emoția celebrării Trooping the Colour, care a prilejuit reapariția publică a lui Kate Middleton, mulți și-au îndreptat acum atenția asupra stării fizice a suveranului britanic. Căci, în timp ce Prințesa de Wales arăta radiantă, dovadă că tratamentul decurge bine (dar și că stiliștii și-au făcut treaba exemplar), în cazul socrului ei nu ar fi fost așa. 

Publicația britanică „The List” face o comparație între două imagini ale Regelui Angliei la un an distanță, iar diferența este clară. „Deși poate părea că monarhul se recuperează cu o viteză impresionantă, chipul său dezvăluie impactul problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în ultimele luni", spun ei.

Expertul regal Emily Ferguson a distribuit pe rețelele de socializare o imagine cu tatăl lui William la celebrările Ordinului Jartierei din 2023 și 2024 și, spune ea, diferența este mai mult decât evidentă. Regele Charles pare să fi suferit o pierdere semnificativă în greutate, iar aspectul său îmbătrânit s-a accelerat în ultima perioadă. „Nu arată deloc bine", a remarcat un utilizator, generând o îngrijorare enormă cu privire la adevărata stare de sănătate a monarhului.

În plus, până în acest an, Charles al III-lea a defilat întotdeauna călare alături de restul armatei în ziua Trooping the Colour, lucru pe care echipa sa medicală l-a sfătuit cu tărie să nu-l facă. „Medicii au fost destul de clari în administrarea tratamentului său actual împotriva cancerului: ar fi mai bine să fie într-o trăsură", a declarat istoricul regal Gareth Russel pentru „US Weekly”. 

La Palatul Buckingham, tăcerea este absolută în ceea ce privește tratamentul la care este supus suveranul. La vremea respectivă, s-a spus că Charles al III-lea nu a dorit să se supună ședințelor dure de chimioterapie și a optat pentru alte tipuri de terapii experimentale. Deși este clar că nu mai este la fel ca înainte și probabil că nu va mai fi niciodată, el a demonstrat prin atitudinea sa că este foarte dedicat îndatoririlor sale de rege, indiferent de starea sa de sănătate.

FOTO: Casa Regală



Recente pe Ok! Magazine

Ducesa Sophie la Royal Ascot profimedia 0883079157 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg
William și Zara Tindall colaj  jpg
Prințesa Leonor și Prințesa Sofia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco Foto Getty Images (5) jpg
Carole și Michael Middleton Foto Profimedia (4) jpg
Poppy Delevingne, Poppy Jamie, Eiza Gonzalez, Printesa Olympia a Greciei si Lily Jean in Ibiza   Instagram jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg
Regele Felipe in ziua incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, Regina Letizia, Printesa Leonor, Infanta Sofia   GettyImages 450860120 jpg
Regele Felipe si Regina Letizia in ziua Incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, si Regele Juan Carlos in ziua abdicarii fortate   Getty Images jpg
Audrey Hepburn ;i Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie si Lady Louise Windsor  la Trooping the Colour 2024  profimedia 0881839450 jpg
Printul Albert de Monaco si Printesa Charle, cu copiii Printul Jacques si Printesa Gabriella cu flacara olimpica   Eric Mathon, Axel Bastello, Michael Alesi, Gaetan Luci, Palatul Princiar (4) jpg
Royal Ascot jpg
Louis Ducruet si Marie Ducruet, Printul Albert de Monaco, Printesa Stephanie de Monaco, Camille Gottlieb   GettyImages 1747255950 jpg
Lady Gabriella Kingston Regele Charles si Regina Camilla jpg
Prințesa Beatrice, Foto Getty (1) jpg
kate middleton (4) jpg