Presa britanică lansează o teorie cu privire la starea reală de sănătate a Regelui Charles

20 iunie, 2024

Monarhul britanic continuă lupta cu necruțătorul cancer, chiar dacă prin ieșirile sale publice vrea să dea de înțeles că se simte mai bine.

Regele Charles, Regina Camilla si Ducesa Sophie la Trooping the Colour 2024  Casa Regala (3) jpg

Revenirea lui Kate Middleton (42) la Trooping the Colour, sâmbătă, 15 iunie, l-a plasat pe Regele Charles al III-lea (75) pe un plan secund, toată lumea fiind preocupată s-o observe pe Prințesa de Wales, care nu mai apăruse în public de la Crăciun. Iată de ce abia acum presa britanică a început să vorbească despre „uzura evidentă” pe care monarhul a arătat-o în ultimele luni.

Charles al III-lea a anunțat în februarie anul trecut că suferă de cancer și că se va retrage temporar din viața publică, pentru a face față bolii. Cu toate acestea, spre deosebire de Kate Middleton, care s-a refugiat acasă, monarhul nu a încetat să mai aibă apariții publice până în urmă cu câteva săptămâni, când și-a reluat complet programul regal. La momentul respectiv, vestea a fost salutată ca o ameliorare a bolii sale, dar este oare chiar așa?

Aflați încă sub emoția celebrării Trooping the Colour, care a prilejuit reapariția publică a lui Kate Middleton, mulți și-au îndreptat acum atenția asupra stării fizice a suveranului britanic. Căci, în timp ce Prințesa de Wales arăta radiantă, dovadă că tratamentul decurge bine (dar și că stiliștii și-au făcut treaba exemplar), în cazul socrului ei nu ar fi fost așa. 

Publicația britanică „The List” face o comparație între două imagini ale Regelui Angliei la un an distanță, iar diferența este clară. „Deși poate părea că monarhul se recuperează cu o viteză impresionantă, chipul său dezvăluie impactul problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în ultimele luni", spun ei.

Expertul regal Emily Ferguson a distribuit pe rețelele de socializare o imagine cu tatăl lui William la celebrările Ordinului Jartierei din 2023 și 2024 și, spune ea, diferența este mai mult decât evidentă. Regele Charles pare să fi suferit o pierdere semnificativă în greutate, iar aspectul său îmbătrânit s-a accelerat în ultima perioadă. „Nu arată deloc bine", a remarcat un utilizator, generând o îngrijorare enormă cu privire la adevărata stare de sănătate a monarhului.

În plus, până în acest an, Charles al III-lea a defilat întotdeauna călare alături de restul armatei în ziua Trooping the Colour, lucru pe care echipa sa medicală l-a sfătuit cu tărie să nu-l facă. „Medicii au fost destul de clari în administrarea tratamentului său actual împotriva cancerului: ar fi mai bine să fie într-o trăsură", a declarat istoricul regal Gareth Russel pentru „US Weekly”. 

La Palatul Buckingham, tăcerea este absolută în ceea ce privește tratamentul la care este supus suveranul. La vremea respectivă, s-a spus că Charles al III-lea nu a dorit să se supună ședințelor dure de chimioterapie și a optat pentru alte tipuri de terapii experimentale. Deși este clar că nu mai este la fel ca înainte și probabil că nu va mai fi niciodată, el a demonstrat prin atitudinea sa că este foarte dedicat îndatoririlor sale de rege, indiferent de starea sa de sănătate.

FOTO: Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

Kate și William, Wales, Getty (5) jpg
Kate Middleton sursa foto  GettyImages jpg
Masako și Naruhito ai Japoniei la nunta lor GettyImages 50938391 jpg
Kate Middleton cu familia foto  Profimedia jpg
Printul Jean Christophe Napoleon  Familia Bonaparte, Facebook jpg
William și Kate, Wales, Profimedia jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck si Regina Jetsun Pema ai Bhutanului in Mongolia la manastirea Gandantegchilen cu Jigme Namgyel  Casa Regala bhutaneza 15 jpg
Meghan Markle Prințul Harry și Serena Williams GettyImages 2161692638 jpg
Prințesa Kate, Prințul William, copiii Wales George, Charlotte, Louis, GettyImages (3) jpg
Harry și Meghan la Premiile Pat Tillman, Profimedia (3) jpg
Regele Felipe și Prințesa Leonor Foto Getty Images (8) jpg
Regele Charles GettyImages jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia ai Suediei  Instagram (1) jpg
David Armstrong Jones, Conte de Snowdon, si Isabelle de la Bruyere  profimedia 0884660099 jpg
Regina Letizia a Spaniei și Felipe colaj getty images jpg
Prințesa Leonor  profimedia 0888949843 jpg
FotoJet Zara și Mary jpg