Pretenţii culinare la Buckingham
Un fost bucătar al Reginei Marii Britanii a dezvăluit care sunt preferinţele membrilor Casei Regale şi ce aliment e complet interzis în bucătăria monarhilor.
PERTH, AUSTRALIA - OCTOBER 27: Queen Elizabeth II receives scones from the Clontarf kitchen during her visit to Clontarf Aboriginal college on October 27, 2011 in Perth, Australia. The Queen and Duke of Edinburgh are on a 10-day visit to Australia and will travel to Canberra, Brisbane, and Melbourne before heading to Perth for the Commonwealth Heads of Government meeting. This is the Queen's 16th official visit to Australia. (Photo by Sharon Smith-Pool/Getty Images)
Dacă vreun bucătar se făleşte că a fost în staff-ul de la Palatul Buckingham, îl poţi testa să afli spune adevărul întreabându-l în ce reţete a folosit usturoiul. Dacă nu se va uita consternat la tine şi-ţi va înşira câteva preparate înseamnă că bucătarul a minţit. Şi asta pentru că usturoiul este complet interzis la Buckingham. Cel puţin, asta susţine chef John Higgins, fost bucătar personal al Reginei Elisabeta a-II-a.
El a dezvăluit pentru foodandwine.com că poţi avea probleme şi chiar poţi fi dat afară dacă serveşti fulgi de ovăz zgrunţuroşi la micul dejun şi dacă prepari prea în grabă masa... câinilor Reginei.
Higgins povesteşte că odată, când se grăbea, a tocat carnea de iepure pentru căţeii Majestăţii, în loc să o taie cubuleţe. Mare greşală! Văzând acestea, bucătarul a fost poftit să prepare din nou masa, cu carnea cubuleţe.
Care sunt, însă, preferinţele Reginei? În primul rând, este o fană a deserturilor, iar ciocolata este preferata ei, mai ales mousse-ul de ciocolată. "Credeţi-mă, farfuriile veneau perfect curate înapoi", îşi aminteşte Higgins. Apoi, mango. Elisabeta a II-a este un fan declarat, ştie mereu câte asemenea fructe mai are în frigiderul de la Buckingham.
Cu ocazia încoronării Reginei Elisabeta a-II-a, în 1953, a fost inventată special pentru ea reţeta de salată de pui cu mango, servită apoi în cadrul acelui prânz special.