Prima apariție a Prințesei Mary a Danemarcei în calitate de regină! Ea stabilește și o premieră regală

8 ianuarie, 2024

Prințesa Mary a Danemarcei este pe cale să intre în istorie. Prima ei apariție în calitate de regină va avea loc în curând!

Prințul Frederik și Prințesa Mary ai Danemarcei, Profimedia (1) jpg

Regina Margrethe a Danemarcei a anunțat, în mod șocant, în ajunul Anului Nou, că va renunța la funcția de monarh pe 14 ianuarie. Fiul ei cel mare, prințul moștenitor Frederik, va deveni Regele Frederik al X-lea, iar soția sa, Prințesa Mary, va deveni Regina consort, care va fi cunoscută sub numele de Regina Mary. Deși au existat Regine Maria celebre în trecut, aceasta reușește o premieră, căci e singura regină consort care s-a născut în Australia, scrie People

Născută Mary Donaldson, viitoarea regină daneză a fost director de publicitate înainte ca o întâlnire neașteptată să-i schimbe viața. Ea s-a trezit stând de vorbă cu Prințul Frederik, deși acesta s-a prezentat simplu ca "Fred", la Slip Inn din Portul Darling din Sydney, în septembrie 2000. Pub-ul era plin de oameni din întreaga lume care se aflau în oraș pentru Jocurile Olimpice. "Ceva a făcut clic", a declarat Prințesa Mary într-un interviu din 2005. "Nu au fost artificiile de pe cer sau ceva de genul acesta, dar a existat un sentiment de entuziasm".

La scurt timp după conversație, Prințesa Mary a aflat că vorbea cu Prințul Moștenitor al Danemarcei, moștenitorul tronului danez vechi de 1.000 de ani. "Prima dată când ne-am întâlnit, ne-am strâns mâna", a spus ea despre întâlnirea lor. "Nu știam că este prințul Danemarcei. O jumătate de oră mai târziu, cineva a venit la mine și m-a întrebat: "Știi cine sunt acești oameni?". "

Timp de un an, cei doi au ajuns să se cunoască printr-o relație la distanță care a trecut sub radarul presei. "A ajuns să-l cunoască și să-l iubească pe Frederik ca omul care este, nu ca prinț moștenitor", a declarat mai târziu Chris Meehan, prietenul lui Mary, autorilor cărții Mary, Prințesa Moștenitoare a Danemarcei.

În 2002, Prințesa Mary s-a mutat la Copenhaga, s-a convertit la Biserica Luterană și a învățat daneza, o limbă care se știe că este dificil de stăpânit. Cuplul și-a anunțat logodna în 2003 și s-a căsătorit în anul următor la Catedrala din Copenhaga. Tatăl Prințesei Moștenitoare Mary, John, a condus-o la altar într-un kilt scoțian. Părinții lui Mary erau scoțieni, dar s-au mutat în Australia înainte de nașterea ei și, deși și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Australia, a locuit, de asemenea, în Texas pentru o scurtă perioadă de timp în timpul copilăriei sale.

Prințesa Mary, în vârstă de 51 de ani, și Prințul Moștenitor Frederik, în vârstă de 55 de ani, au acum patru copii.

Spre deosebire de Regele Charles, Regele Frederik și Regina Mary nu vor fi încoronați în cadrul unei ceremonii de încoronare. În schimb, o proclamare a noii domnii va fi făcută la Palatul Christiansborg pe 14 ianuarie. Potrivit Royal Central, primul ministru a proclamat fiecare nou monarh la balconul palatului danez încă de la începutul anilor 1900.

Regina Margrethe, în vârstă de 83 de ani, a fost anunțată ca monarh printr-o proclamație similară la 14 ianuarie 1972, după moartea tatălui său, regele Frederik al IX-lea. Schimbarea de domnie din această lună va avea loc la cea de-a 52-a aniversare a ascensiunii sale. Dar, deoarece regina Margrethe a abdicat și schimbarea de domnie nu a venit ca urmare a unui deces, va fi o ocazie mult mai fericită. Regina Margrethe a invocat probleme de sănătate în discursul său de Anul Nou în care și-a anunțat abdicarea.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg