Prima declarație oficială a Regelui Charles de când a fost diagnosticat cu cancer

12 februarie, 2024

Sâmbătă seara, suveranul britanic a publicat primul său mesaj public, transmis pe contul X (fostul Twitter) al Palatului. A fost un mesaj cald, care a atins inimile supușilor săi...

Regele Charles (6) jpg

La trei zile după ce Regele Charles al III-lea a fost spitalizat pentru o operație de înlăturare a unei tumori benigne la prostată, Palatul a anunțat că suveranul are cancer. Anunțul a provocat o mare emoție și multe întrebări. În timp ce regele s-a arătat a fi „foarte optimist", el a primit sprijinul celor apropiați în această încercare. Până și fiul său înstrăinat, Prințul Harry, a luat de urgență avionul peste Ocean pentru a-l vizita, fie și numai pentru o jumătate de oră...

Cu toate acestea, până acum Regele Charles n-a luat cuvânt personal... Până sâmbătă seară, când pe conturile de socializare ale Palatului Buckingham a fost publicată o declarație a sa, atât de așteptată de marele public.

„Aș dori să îmi exprim cele mai sincere mulțumiri pentru numeroasele mesaje de susținere și urări de bine pe care le-am primit în ultimele zile”, a scris Regele Charles. „Așa cum știu toți cei care au fost afectați de cancer, astfel de gânduri bune sunt cea mai mare alinare și încurajare. Este la fel de îmbucurător să aud cum împărtășirea propriului meu diagnostic a contribuit la promovarea înțelegerii publice și la punerea în lumină a activității tuturor organizațiilor care sprijină pacienții cu cancer și familiile acestora în Marea Britanie și în întreaga lume. Admirația mea de-o viață pentru grija și dedicarea lor neobosită este cu atât mai mare cu cât am avut o experiență personală”, a transmis monarhul, subliniind încă o dată motivul pentru care a ales să facă publică problema sa de sănătate, deopotrivă cu mulțumirile îndreptate către corpul medical.

Imediat ce a fost anunțat diagnosticul, Familia Regală a strâns rândurile în jurul Regelui Charles al III-lea. În timp ce Regina Camilla și-a reluat majoritatea angajamentelor oficiale, Prințul William a revenit și el în centrul atenției și nu a ezitat să-și schimbe planurile pentru a rămâne alături de tatăl său. Chiar și Prințul Harry, în dezacord cu restul familiei sale, s-a grăbit la căpătâiul regelui. Așadar, este posibil ca boala lui Charles al III-lea să ducă la mult așteptata reconciliere familială? Deși aceasta este probabil dorința regelui, nu există nicio garanție că animozitatea care domnește acum între cei doi fii ai săi se va risipi, cel puțin pe termen scurt.

FOTO: Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

Prințul William, Regele Charles la încoronare  foto   GettyImages jpg
Regele Charles, din nou la Sandringham, 18 februarie 2024, Profimedia (2) jpg
Prințul Louis și Prințul George, copiii de Wales, Foto Getty Images (2) jpg
Printesa Stephanie de Luxemburg   Marea Curte Ducala (3) jpg
Regele Frederik si Regina Mary   profimedia 0492407052 jpg
Meghan Markle la gala Invictus foto Sussex com 4 jpg png
Nora Regina Rania Rajwa profimedia 0778570214 jpg
Prințul William la Premiile Bafta GettyImages 2013605929 jpg
Kate și William la BAFTA, Getty Images jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Prințul William la Premiile BAFTA (6) jpg
Meghan Markle jpg
2 kate middleton meghan markle profimedia 0459070498 jpg jpeg
Prințul Harry  foto   Profimedia jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (5) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Premiile BAFTA 2023 FOTO Profimedia
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
Kate Middleton și Prințul William au lipsit de la Royal Ascot jpg