Prima regină a României, comemorată la Săvârşin FOTO

19 februarie, 2016
11181912 1751065888450105 2063603856093599896 n jpeg

La 100 de ani de la moartea sa, Regina Elisabeta a avut parte de-o slujbă specială, ce marchează debutul Jubileului Regal 150.

Regina Elisabeta a României

De numele Regelui Carol I şi Reginei Elisabeta se leagă cea mai lungă şi mai stabilă domnie din întreaga noastră istorie. În anul 2016, românii sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Familiei Regale şi a statului român modern.

Regele Carol I şi Reginei Elisabeta

Şi, pentru că s-a împlinit un secol de la trecerea la cele veşnice a Reginei Elisabeta, prima regină a României, Familia Regală a dispus comemorarea sa în cadrul unei slujbe organizate la biserica din Săvârşin.

Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu

Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au luat parte la o ceremonie religioasă oficiată de un sobor de şapte preoţi, în frunte cu Înalt Preasfinţia Sa arhiepiscopul Timotei al Aradului. Slujba de pomenire a fost urmată de un recital al Corului Regal.

image image

Apoi, Alteţele Lor Regale au oferit un parastas în frumoasa sală a Muzeului Regal al Automobilului, pe Domeniul Regal Săvârşin.

„Este o comemorare importantă pentru Coroana Română şi pentru întreaga naţiune“, menţionează Casa Regală a României într-un comunicat de presă.

image

Evenimentul de ieri reprezintă deschiderea oficială a Jubileului Regal 150. Tot pentru a marca 100 de ani de la moartea Reginei Elisabeta, în sala "George Enescu" a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, va avea loc sâmbătă, un concert susţinut de către tineri muzicieni.

Pe 4 martie, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în colaborare cu Centrul de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied organizează o întâlnire literară dedicată reginei-scriitoare Elisabeta de România. Întâlnirea va avea ca moment principal conferinţa, cu proiecţie de imagini, intitulată "Cultura populară română în opera literară a Reginei Carmen Sylva" de Silvia Irina Zimmermann, urmată de o lectură din volumul "Poveştile Peleşului'.

Şi tot în contextul acestui eveniment, Biblioteca Naţională a României a deschis expoziţia de fotografii "O Regină care veghează – Elisabeta. O Regină care visează – Carmen Sylva".Recente pe Ok! Magazine

Jazmin Grimaldi   profimedia 0780030888 jpg
regin camilla (5) jpg
Regina Mathilde a Belgiei la maratonul de la Bruxelles   pagina oficiala (1) jpg
confidenta regina camilla (1) jpg
Printul Andrew   profimedia 0662819474 jpg
Printul George, Getty (1) jpg
louis si regele charles (4) jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
William și Harry, Getty (1) jpg
Sofia și Letizia GettyImages 1493182926 jpg
Charlene și Albert, Marele Premiu F1 Monaco, 2023, Getty (4) jpg
regele charles (12) jpg
kate  william profi6 jpg
Kate Middleton și Prințul William în vizită la Aberfan (2) jpg
Regina Rania si nora sa la petrecerea cu henna   pagina oficiala (1) jpg
grace si rainier
Mick Jagger, Prințesa Margaret  foto   GettyImages jpg
Printul Alemayehu al Etiopiei ingropat in capela St George   Profimedia jpg