Primele imagini cu Prințesa Leonor a Spaniei în uniformă! Și-a început cei trei ani de instruire militară

21 august, 2023

Prințesa Leonor e viitoarea regină a Spaniei, dar nu-și folosește titlurile regale în timpul antrenamentului militar. Timp de trei ani va studia la Academia Militară Generală din Zaragoza.

Prințesa Leonor jpg

Casa reaglă a Spaniei a dat publicității noi fotografii cu Prințesa Leonor, fiica Reginei Letizia și a Regelui Felipe, în prima ei zi la Academia Militară Generală din Zaragoza. După ce s-a despărțit joi de familia sa, Prințesa Leonor, în vârstă de 17 ani, s-a alăturat colegilor săi de școală, purtând o uniformă de camuflaj cu steagul Spaniei pe mânecă, alături de o pălărie asortată.

De asemenea, uniforma ei avea un ecuson pe care scrie "Borbón Ortiz". Familia regală a Spaniei face parte din Casa de Bourbon, ceea ce oferă primul nume de familie folosit de Prințesa Leonor. Ortiz provine din partea Reginei Letizia, deoarece s-a născut Letizia Ortiz Rocasolano. În Spania și în țările hispano-americane (cu excepția Argentinei), oamenii au în mod tradițional două nume de familie: primul de la tată și al doilea de la mamă. 

Prințesa Leonor începe pregătirea militară

Prințesa Leonor a început trei ani de pregătire militară având în vedere rolul ei în viitor, ca  șef de stat. Casa Regală a Spaniei a anunțat în martie că prințesa își va începe studiile la Academia Militară Generală din Zaragoza și se va pregăti ca Lady Cadet pentru anul academic 2023-2024.

În anul următor, Prințesa Leonor va dobândi experiență în marină, lucrând ca aspirant la Școala militară navală Marín și la bordul navei de instrucție Juan Sebastián de Elcano. După aceea, își va completa cursurile la Air and Space Army, urmând să participe la Academia Generală de Aviație din San Javier în calitate de elev sublocotenent în perioada 2025-2026. Programul intens este normal pentru moștenitorul tronului Bourbon, întrucât și regele Felipe a studiat la mai multe academii militare.

Prințesa Leonor va fi prima regină regentă a Spaniei de la regina Isabella a II-a (care a domnit între 1833 și 1868) atunci când va urca pe tron și, odată cu aceasta, va prelua și responsabilitatea de a fi comandantul suprem al forțelor armate spaniole. 

Și Prințul William și Prințul Harry au avut nume speciale la școală

Prințul William și Prințul Harry au fost, de asemenea, creativi când a venit vorba de numele lor de familie în timp ce serveau în forțele armate. În loc de titlurile lor regale, ei au purtat numele de "William Wales" și "Harry Wales", folosind ca nume de familie titlul tatălui lor, Regele Charles de la acea vreme, care era Prinț de Wales. 

Și cei trei copii ai lui William, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, folosesc acum Wales ca nume de familie la școală, în loc de titlurile lor regale. 

Foto: CASA DE S.M. EL REY



Recente pe Ok! Magazine

Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Ducesa Sophie la garden party  profimedia 0871197985 jpg