Primele imagini cu roba pe care Regina Camilla o va purta la încoronare! E WOW

1 mai, 2023

Doar câteva zile mai sunt până pe pe 6 mai, când Regele Charles și Regina Camilla vor fi încoronați! Noi detalii importante despre ținuta soției monarhului au ieșit la iveală!

regele charles si regina camilla (5) jpg

Sâmbătă 29 aprilie, au fost publicate noi fotografii cu veșmintele de încoronare pe care Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, și Regina Camilla, în vârstă de 75 de ani, le vor purta pentru ceremonia din 6 mai de la Westminster Abbey.

Conform tradiției, regele și regina consort vor purta fiecare câte două robe diferite în timpul încoronării: roba de stat și roba de domnie. Robele de stat sunt purtate la sosirea la Westminster Abbey, în timp ce robele de domnie sunt purtate la plecare și sunt în mod tradițional personalizate.

Noile imagini arată cum o echipă a Școlii Regale de Broderie conservă roba de stat a regelui, care va fi purtată de Charles la sosirea sa la Westminster Abbey, și roba de stat a Camillei, care va fi purtată după ce va fi încoronată. În calitate de Ducesă de Cornwall, Regina Camilla a devenit patroană la Royal School of Needlework în 2017.

Roba de stat a regelui este confecționată din catifea purpurie și a fost purtată de regele George al VI-lea, bunicul regelui Charles, la încoronarea sa din 1937. În vederea pregătirii încoronării, echipa de la Royal School of Needlework a conservat catifeaua, iar căptușeala și dantela aurie au fost conservate de Ede și Ravenscroft.

A doua robă a Regelui Charles de la încoronare e o robă confecționată din catifea de mătase purpurie brodată cu aur. Și aceasta a fost purtată de Regele George al VI-lea în 1937.

Regina Camilla poartă roba Reginei Elisabeta a II-a

Regina Camilla va purta roba de stat, care a fost făcută inițial pentru Regina Elisabeta, mama Regelui Charles, pentru încoronarea sa din 1953. Aceasta este confecționată din catifea purpurie și a fost conservată cu ajustări făcute de Ede și Ravenscroft înainte de încoronare.

Pentru Regina Camilla a fost creată o nouă robă, a doua pe care o va purta la încoronare. E vorba despre o creație realizată de Ede și Ravenscroft. Este din catifea mov, asortată cu cea a regelui. 

Desenele de pe roba Reginei Camilla au la bază tema naturii și a mediului înconjurător, sunt brodate insecte precum albine și un gândac. De asemenea, sunt reprezentate o varietate de plante, inclusiv crinul, care a apărut în buchetul de nuntă al Camillei și a fost una dintre florile preferate ale Reginei Elisabeta. De asemenea, pe haină se regăsesc mirt, care reprezintă speranța, și Delphinium, una dintre florile preferate ale regelui.

Foto: Getty Images, Profimedia, Kensington Palace



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg