Principele Nicolae, exclus din linia de succesiune

12 august, 2015
nicolae rege jpeg

Decizie f─âr─â precedent luat─â de Regele Mihai, care ┼či-a exclus nepotul din linia de succesiune la Coroana Rom├óniei.

Anunţul a fost făcut printr-un comunicat pe pagina oficială a Casei Regale.

ÔÇ×├Än ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului s─âu Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de ┬źPrincipe al Rom├óniei┬╗ ┼či calificativul de ┬źAlte┼ú─â Regal─â┬╗. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Rom├óniei. Aceste hot─âr├óri au intrat ├«n vigoare ├«n aceea┼či zi.

├Än calitate de ┼×ef al Casei ┼či Familiei Regale ale Rom├óniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu g├óndul la Rom├ónia timpurilor care vor veni dup─â ├«ncheierea domniei ┼či vie┼úii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat c─â Familia Regal─â ┼či societatea rom├óneasc─â din acele vremuri vor avea nevoie de o c├órmuire sub semnul modestiei, bine cump─ânit─â, cu principii morale, respect ┼či mereu cu g├óndul la ceilal┼úi.

P─âstr├ónd aceea┼či afec┼úiune nepotului s─âu, Regele Mihai n─âd─âjduie┼čte c─â Nicolae va g─âsi, ├«n anii viitori, un fel potrivit de a-┼či servi idealurile ┼či de a folosi calit─â┼úile cu care Dumnezeu l-a ├«nzestrat.

Alte┼úa Sa Regal─â Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit ├«n┼čtiin┼úarea acestei decizii, printr-o scrisoare personal─â trimis─â de Majestatea Sa RegeleÔÇť. Foto: pagina oficial─â