Principele Radu, la 56 de ani. Iată povestea sa şi fotografii din tinereţe

Alteța Sa Regală își aniversează astăzi ziua de naștere. Un bun prilej să rememorăm povestea lui și a Principesei Margareta.

_ANG9511

Încă o aniversare în sânul Familiei Regale, care-l sărbătorește astăzi pe Principele Radu, soțul Principesei Moștenitoare Margareta de 20 de ani încoace – eveniment ce va fi sărbătorit în curând, pe 24 iulie.

Chiar din primul moment în care s-au văzut, Principesa Margareta şi Principele Radu au înţeles că dragostea la prima vedere nu este doar o secvenţă dintr-un film siropos. Inexplicabil, ca şi în cazul Regelui Mihai şi Reginei Ana, iubirea lor a fost una imposibilă la început pentru că îi despărţeau rangul şi rolul pe care îl avea viitoarea Principesă moştenitoare a României. Însă, destinul a făcut ca cei doi să se revadă în repetate rânduri până când au realizat că vor să îşi construiască un viitor împreună.

Născut la Iaşi într-o familie de medici, Radu Duda a urmat Liceul Internat Costache Negruzzi din Iași în 1979 și a fost admis pe locul patru la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, pe care a absolvit-o în anul 1984, la clasa prof. Olga Tudorache. Printre colegii săi de promoție s-au numărat Carmen Tănase, Bogdan Gheorghiu, Oana Pellea, Carmen Ciorcilă, Carmen Trocan, Marina Procopie, Mihai Verbițchi, Adrian Păduraru și Dan Bădărău.

Radu Duda actor
Actorul Radu Duda

După absolvire, a fost repartizat la Teatrul Municipal din Suceava, apoi transferat ca actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ din Iași. Din 1984 și până în 1999, Radu Duda a susținut o bogată carieră artistică în teatru, film și televiziune, în țară ca și în Franța, Belgia, Elveția, Luxemburg, S.U.A., Israel, Macedonia și Camerun. A lucrat ca asistent universitar (1990-1994) la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa prof. univ. Dem Rădulescu.

În anul 1993, în calitate de director artistic, a realizat primul proiect de terapie prin artă „Artécole“, pentru orfanii din România. Proiectul s-a desfășurat în opt localități din România în decursul a șase ani și așa a cunoscut-o și pe Principesa Margareta.

Radu Duda actor in Titanic Vals
Radu Duda, în piesa „Titanic Vals”.
Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA