Principesa Margareta și Principele Radu, la Palatul Buckingham FOTO

Principii români se află în vizită la Londra şi au fost primiți de Regina Elisabeta a II-a.

_ANG2307

Săptămâna trecută, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu s-au aflat în Marea Britanie, pentru o vizită oficială. E vorba despre cea de-a opta vizită publică peste hotare a Familiei Regale a României în anul 2016, după deplasările în Turcia, Republica Moldova (de două ori), Suedia, Elveţia, Belgia şi Bulgaria.

Principesa Moștenitoare Margareta a vizitat sediul Crucii Roșii Britanice unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai conducerii organizației naționale, cu care a discutat despre proiectele globale ale organizației, precum și cooperarea dintre societățile naționale britanică și română.

Apoi, Alteţa Sa Regală a susținut, la Institutul Cultural Român din Londra, conferința „Coroana şi România modernă”, cu ocazia jubileului de 150 de ani al Coroanei Române.

Cu aceeași ocazie, în Galeria Institutului londonez, a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Casa Regală a României în imagini”, realizată de artistul fotograf Daniel Angelescu, iar librăria „Cărţi Româneşti” din Londra a amenajat un stand care a cuprins volume cu tematică regală. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de Principesa Moștenitoare.

Vizita-Principesei-Mostenitoare-Margareta-si-a-Principelui-Radu-in-Anglia-iulie-2016-foto-Daniel-Angelescu-2

Ziua următoare, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au fost primiți, la Palatul Buckingham, de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord. Întâlnirea cu Majestatea Sa Regina a avut un caracter privat.

Vizita-Principesei-Mostenitoare-Margareta-si-a-Principelui-Radu-in-Anglia-iulie-2016-foto-Daniel-Angelescu-7

În ultima zi a vizitei oficiale, Principesa Moștenitoare și Principele Radu s-au întâlnit cu Altețele Lor Regale Principele Edward și Contesa de Wessex. Principesa Moștenitoare și Principele Edward au discutat despre proiectele fundației “Duke of Edinburgh Award”, care funcționează în România sub patronajul Principesei Moștenitoare Margareta, în timp ce Principele Radu și Principele Edward au abordat subiecte legate de mișcarea paralimpică în Marea Britanie și România – Principele Edward este Patronul Regal al Comitetului Paralimpic britanic, iar Principele Radu a acordat de curând Înaltul Patronaj Comitetului Național Paralimpic România.

 

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA