Principesa Maria, lecţie de olărit alături de copii

O ipostază mai puţin obişnuită pentru fiica Regelui Mihai, dar care a apropiat-o şi mai mult de proiectul său de suflet.

Alteța Sa Regală Principesa Maria continuă să ne uimească cu abilităţile sale, demonstrate în cadrul lungii serii de evenimente oficiale la care ia parte în numele Casei Regale.

Ieri, de pildă, periplul său oficial a adus-o în Piscu, un vechi sat de olari din comuna Ciolpani, județul Ilfov, unde a vizitat Şcoala Agatononia – un proiect desfăşurat de Asociaţia Gaspar, Baltasar & Melchior, un ONG înfiinţat de o familie de artişti.

După întâlnirea cu elevii şi profesorii, Principesa Maria a vizitat împreună cu aceştia atelierul de sculptură al artistului Virgil Scripcariu şi a făcut cunoştinţă cu cei mai vechi olari din sat. Mai mult, sora mai mică a Principesei Moştenitoare a fost invitată să participe la crearea unui vas de lut.

Cu siguranţă, întâlnirea cu Principesa Maria va rămâne pentru toţi un eveniment de marcă, iar vasul creat de mâinile acesteia va rămâne un simbol al implicării Casei Regale în proiectele culturale şi educaţionale.

 

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA