Principesa Sofia de România, un as în arta fotografiei FOTO

Puţină lume ştie despre pasiunea surorii mai mici a Principesei Margareta. În semn de recunoaştere a acestui talent deosebit, Casa Regală a dat spre publicare o colecţie de fotografii ce-i poartă semnătura.

Principesa-Sofia-Interviu-pentru-Kungliga-Magasinet

Mai puţin cunoscută publicului, cea de-a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana s-a născut la Palatul Tatoi din Grecia, pe 29 octombrie 1957. Naşa sa de botez a fost Regina Sofía a Spaniei, verișoara primară a regelui Mihai.

De mică, Principesa Sofia a dezvoltat o pasiune pentru fotografie, în paralel cu cea pentru pictură, atunci când îl vedea pe Rege tot timpul cu un aparat de fotografiat în mână.

În anii ’80, în timpul unei vizite în Statele Unite ale Americii, Sofia a participat la câteva expoziții cu tablourile sale în state ca Florida si Massachusetts, iar mai apoi s-a înscris la Colegiul pentru Arte vizuale din New York. După absolvire, a urmat cursurile de Arte Frumoase de la Universitatea North Carolina şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington. În prezent scrie cărți pentru copii şi îşi exploatează talentul fotografic, remarcat şi de presa suedeză, care tocmai a publicat un articol cu această temă în „Kungliga Magasinet”.

Principesa-Sofia-Interviu-pentru-Kungliga-Magasinet-ianuarie-2017-1   Principesa-Sofia-Interviu-pentru-Kungliga-Magasinet-ianuarie-2017-3

Un talent recunoscut şi de Casa Regală din România şi promovat, la început de an, cu o selecţie de fotografii publicate la Curtea Veche. Nu întâmplător, acesta este şi primul titlu regal al anului 2017 produs de editura parteneră. Intitulată „Ultramarine”, colecția de 36 de fotografii de artă care poartă semnătura Alteței Sale Regale Principesa Sofia este prezentată publicului sub formă de cărți poștale.

ultramarine_cartoline_principesa

Citeşte şi:

Uite cum arată acum fiicele Regelui Mihai I

Fotografiile au fost realizate de Principesa Sofia în Bretania și au ca temă, în principal, oceanul.

Alteța Sa Regală va deschide o expoziție personală la București în primăvara acestui an, iar anul viitor va inaugura o expoziție de fotografie de artă cu peisaje din România, în cele patru anotimpuri.

Colecția de cărți poștale poate fi achiziționată de la librării sau online, de la editură.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA