Prințesa a cărei dragoste interzisă i-a captivat pe suedezi

Ea a fost unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale familiei regale a Suediei: cetăţean de rând, divorţată, a cărei relaţie cu prinţul Bertil a fost văzută ca o ameninţare la adresa dinastiei Bernadotte.

Prinţesa Lilian, născută în Ţara Galilor şi Bertil al ei şi-au păstrat dragostea neoficială zeci de ani şi s-au căsătorit în preajma vârstei de 60 de ani, după ce au primit binecuvântarea regelui, relatează Associated Press.

Lilian a murit în 2013 în casa ei din Stockholm,  la vârsta de 97 de ani. Palatul Regal nu a specificat cauza decesului, dar boala Alzheimer a prinţesei şi sănătatea ei precară nu eru un secret pentru nimeni.

Aceasta l-a întâlnit pe prinţul Bertil al Suediei în 1943, dar obligaţiile lui faţă de tron şi statutul lui Lilian i-au împiedicat să-şi facă publică dragostea. Sacrificiile cuplului şi devotamentul pe care şi l-au arătat de-a lungul vieţii au captivat inimile suedezilor. „Dacã ar fi să îmi rezum viaţa, totul a fost despre dragostea mea“, a afirmat prinţesa despre soţul ei, când ea a împlinit 80 de ani, în 1995. „E un om mare şi eu îl iubesc“.

Citește pe historia.ro continuarea acestei povești de dragoste!

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA