Prințesa Amalia se întoarce să locuiască în Amsterdam, în ciuda amenințărilor Mafiei

12 februarie, 2024

Fiica Regelui Willem-Alexander și a Reginei Maxima a schimbat Palatul Regal cu fosta sa reședință studențească, care se află în continuare sub atentă supraveghere.

Viitoarea suverană a Olandei vrea să le arate tuturor că nu-i e frică de amenințări.FOTO:Casa Regală
Viitoarea suverană a Olandei vrea să le arate tuturor că nu-i e frică de amenințări.FOTO:Casa Regală

În octombrie 2022, Regele și Regina Țărilor de Jos au confirmat ei înșiși suspiciunile conform cărora siguranța moștenitoarei tronului olandez era în pericol. Cuplul regal a explicat că fiica lor cea mare, Prințesa Amalia, a fost nevoită să-și părăsească reședința studențească din centrul Amsterdamului din cauza unei serii de amenințări venite din partea Mafiei.

Practic, vara trecută a fost raportată arestarea unui suspect pe nume Mohamad E., pe care poliția l-a asociat cu Ridouan Taghi, liderul așa-numitei mafii Mocro. Acesta era suspectat că pregătea asasinarea sau răpirea prințesei moștenitoare Amalia. Mafia olandeză a drogurilor l-a amenințat, de asemenea, pe ministrul belgian al justiției, Vincent Van Quickenborne, care a fost evacuat într-o casă sigură, unde a petrecut câteva zile împreună cu familia sa, după ce a fost dezvăluită o posibilă răpire în care era implicat. Deși deținutul a descris acuzațiile din închisoare ca fiind „nebunești și deranjate", informațiile au avut consecințe directe asupra vieții fiicei Regelui și a Reginei, care de atunci trăiește sub protecție intensă.  

Astfel, tânăra moștenitoare a fost relocată în palatul Huis Ten Bosch, sub atenta supraveghere a Serviciilor Secrete, dar a fost lăsată să iasă frecvent peste granițe, cel mai des la Madrid, unde are prieteni, dar și veri regali. Acest lucru a stârnit chiar zvonul cum că s-ar gândi să se stabilească în Spania, având în vedere că și călătoriile Reginei Maxima au fost destul de frecvente acolo. Dar acum, normalitatea pare să fi revenit în viața Amaliei. Acest lucru a fost confirmat de mai multe surse pentru ziarul olandez „Het Parool", care asigură că Prințesa Amalia s-a întors să locuiască în casa ei din centrul Amsterdamului.

Potrivit acestei publicații, zona din jurul reședinței studențești a Prințesei Moștenitoare Amalia a cunoscut o nouă activitate. Recent au fost instalate noi camere de luat vederi în secțiunea canalului care înconjoară reședința, astfel încât orice mișcare suspectă este monitorizată îndeaproape. Deocamdată, serviciul de informații al guvernului olandez nu a confirmat și nici nu a infirmat, „în interesul vieții private a prințesei", că Amalia locuiește din nou în oraș.

Înainte ca Amalia să-și recapete vechea viață, situația a fost grea pentru întreaga Familie Regală. Prințesa, care studiază politica, psihologia, dreptul și economia la Universitatea din Amsterdam, a lăsat să se înțeleagă, în timpul unei vizite în St. Maarten anul trecut, că îi lipsea foarte mult rutina ei normală de studentă. Iar în podcastul său „Through the King's Eyes", Regele Willem-Alexander a descris cât de grea a fost acea perioadă. „Incertitudinea, lipsa de libertate, nu așa vrei să îți crești copiii și nu așa vrei să le transmiți mai departe", a spus el.

FOTO: Casa Regală olandeză



Recente pe Ok! Magazine

 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Prințul William Foto Getty Images (1) jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (3) jpg
kate william profimedia 0764084002 jpg